Президентът и премиерът със съболезнования към близките на Силва Зурлева

Силва Зурлева

Президентът Румен Радев изразява съболезнования на семейството и близките на Силва Зурлева – журналист, преводач, дългогодишен ръководител на Нова телевизия. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

„Обществото ни и българската журналистика загубиха голям човек и професионалист със значим принос за развитието на телевизията в България“, посочва държавният глава. По думите му близо двадесет години от професионалния си път Силва Зурлева е посветила на управлението и утвърждаването на Нова телевизия като една от най-големите и авторитетни български медии и е дала път на много млади журналисти да утвърдят имената си в професията.

Светла следа оставя и ангажираността на Силва Зурлева с общественозначими каузи като „Българската Коледа“, която всяка година дава своя принос за здравето и лечението на хиляди български деца, отбелязва още президентът Румен Радев.

Бог да прости Силва Зурлева! Съболезнования на семейството и на близките ѝ, написа във фейсбук страницата си премиерът Бойко Борисов.

От МВР са категорични относно обстоятелствата около смъртта на Силва Зурлева – става дума за нещастен инцидент, предаде БТА.

Сигналът е подаден тази сутрин на тел. 112, както вече съобщихме.