И хасковският кмет с палат за 2.5 милиона

Синът ми, съпругата и 70-годишната ми тъща имат собствен бизнес, оправда се Георги Иванов, който вече 4 мандата е градоначалник

618x353

Хасковският кмет Георги Иванов се шири в палат, който според специалисти по имотите, струва между 2 и 2.5 млн. лева.

Освен това той притежава колекция от ретро коли, сред които има някои доста скъпи, като „Ягуар“ от преди години. Иначе имотът на градоначалника е направен по всички закони на лукса на брега на частния язовир Клокотница, показа дронът на bTV.

Освен основната сграда там има две помощни постройки, къща за гости, басейн, оранжерия, детска площадка и кей на язовира, до който е изграден палатът.

2110794146

„Претоплена манджа“, коментира в ефир Иванов. Той обясни, че притежава строителна фирма от 1990 г. „Правех по 120 апартамента на ден“, обърка се Георги Иванов, после се поправи – „на година“.

Градоначалникът на Хасково припомни, че навремето Бареков го е атакувал със същите неща и тогава му е правена обстойна проверка. Дори къщата била замервана метър по метър.

Кметът сам е изградил пътя до имението си, който завършва с паркинг.

Георги Иванов коментира и колекцията си от ретро автомобили. „Цената им може и да е над 1 млн., може и 4 млн. да е“, отсече кметът на въпроса на Мария Цънцарова, която помагаше на Антон Хекимян в сутрешния блок.Според кмета, в момента, в окйто обсъждат колекцията в ефир, цената й се вдигала.

Оказа се, че съпругата на Иванов е закупила нива за 5 хил лева, която само след месец вдига цената си до 1 млн и 320 хиляди лева.

Той обясни, че има фирми на името на жена му и децата му, откъдето идват доходите на семейството. Сделки с общината сключва и тъщата на кмета, която е на 70 години. За разлика от други тъщи, които са пенсионери и дават по 6 апартамента, моята развива бизнес, обяви още Иванов.

На въпрос дали ще се кандидатира отново за кмет, Иванов отговори: „А, трябва ли?“ Той обвини bTV, че са подкарали по списък известните кметове в държавата.

Преди това bTV показа луксозните имоти на кмета на Пазарджик Тодор Попов и на Ботевград – Георги Георгиев.

Видео вижте ТУК.

1 Коментар

  1. … му семейство са бизнесмени благодарение на това, че той е кмет.

Коментарите са ограничени.