Ето го официалното изявление на Васил Божков

От компанията на Васил Божков „Нове АД Холдинг“ изпратиха до медиите обобщен коментар на бизнесмена на събитията от последните дни, свързани с акциите в офисите на фирмата и в дома на Божков. От холдинга съобщават, че това е „последното медийно изявление на г-н Божков за неопределен период от време“.

„Занапред отнасяйте въпросите си към всички замесени представители на властта, политици, институции, правоохранителни органи и държавни учреждения, имащи отношение към темата. Пресцентърът на „Нове АД Холдинг“ ви благодари за професионалното отношение при отразяването на събитията. С уважение и до новЕ срещи“, завършва съобщението от компанията.

Ето и пълния текст на изявлението:

Налагането на запори на сметки на фирми и частни лица без влязъл в сила ревизионен акт е незаконно.

Изземването на имущество на частни лица без съдебно разпореждане е незаконно.

Изземването на предмети със световна културно-историческа стойност от музей без съдебно разпореждане е незаконно.

Изземването на предмети на над 6 хиляди години в торби и чували за боклук е престъпление срещу културното наследство, пряко причинило тяхното унищожаване. Унищожаването на културно и историческо наследство се счита за престъпление по международното право, както и, при определени обстоятелства, като престъпление срещу човечеството.

Произнасянето на присъди не е работа на прокуратурата, а на съда.

Произнасянето на присъди от името на прокуратурата в ефира на национални медии е не само незаконно, но е и грубо погазване на конституцията и е характерно за управленията на Нацистка Германия и комунистическия режим в СССР.

До произнасянето на съда не е доказано нито едно от напълно произволно повдигнатите ми обвинения.

Фирмите, свързани с лотарийните игри нямат неизплатени задължения към хазната. Имат, обаче, внесени над 500 милиона лева такси и данъци.

Аз нямам неизплатени задължения към хазната. Но съм един от най-големите данъкоплатци в държавата.

Това са фактите. Всичко останало са спекулации до доказването им в съда.

Призовавам прокуратурата да спазва българските и международните закони и да се въздържа от непремерени и емоционални изблици.

Неуместни сравнения, свързани с пенсионното осигуряване, хипотетични съждения, целящи единствено да вменят вина, не само уронват престижа на самия главен прокурор, но и категорично доунищожават доверието в независимостта на тази институция.

2 Comments

  1. Противен, гаден, отвратителен,долен, нахален, нагъл, гнусен ГЬОНСУРАТ!!!Свършва твоето време Божков! Идва време да плащаш. Бумерангът се връща винаги!!!

  2. Дано го прочетат всички и да видим какво ще се случи и с колко души ще се сбогуваме

Коментарите са ограничени.