Прокуратурата: Ценни предмети от колекцията на Божков не са изнасяни в чували

Снимка: МВР

Прокуратурата отрече информацията, че иззетите от дома на Васил Божков културни ценности са били изнасяни в черни чували.

„Всичко е било иззето по законоуставения ред и в присъствието на най-добрите експерти на територията на страната“, категоричен бе говорителят на главния прокурор Сийка Милева, цитирана от БНР.

„Това е една хибридна атака срещу прокуратурата от обвиняемия Божков и свързани с него лица, тъй като вчера бях цензурирана, беше цензуриран говорителят на главния прокурор, беше цензурирана прокуратурата“, каза тя.

„Повтарям, че прокуратурата знае срещу кого се е изправила, знае, че се е изправила срещу тази хазартна организация, която разполага с милиони левове, с които ще се опита да се защити и то чрез вас, медиите, повтарям, чрез вас медиите“,  каза Милева.

По-рано днес председателят на Комисията по култура и медии Вежди Рашидов изрази възмущението си, че разследващите органи се опитали да конфискуват колекцията на свързаната с Васил Божков Фондация „Тракия“ в чували.

А Фондация „Тракия“ обяви в позиция, разпространена от пресцентъра на „Нове АД Холдинг“, че „всяка непрофесионална намеса ще доведе до огромни щети върху предмети с уникална научна и културна стойност“.