Кола се вряза в карнавално шествие в Германия, 10 души са ранени

Полиция

Кола се вряза в карнавално шествие в малкия германски град Фолкмарзен, в централната провинция Хесен, предадоха Ройтерс и БТА, като се позовават на местната полиция.

Градчето с население около 6800 души се намира на 423 км западно от Берлин. Агенцията първоначално съобщи, че инцидентът е станал в друг град в Хесен – Касел.

Шофьорът на колата е задържан, съобщи полицията, но не съобщи никаква информация за него, а само заяви, че той ще бъде разпитан. Според в. „Билд“, цитиран от ТАСС, ранените са над 30 ранени, а от тях около една трета са в сериозно състояние. За момента няма данни за убити.

Полицията отказа да коментира дали станалото е злополука или шофьорът е действал умишлено. Ройтерс цитира очевидци, според които шофьорът се е врязал умишлено с автомобила си с пълна скорост в карнавалното шествие и се е опитал да сгази деца.
Според германски медии шофьорът умишлено е преминал през пластмасовите ограждения, които полицията е поставила около района на шествието. Колата се врязала в тълпата и изминала около 30 метра, преди да спре.

Любителски снимки онлайн показват полицаи, застанали до сребрист Мерцедес.

Карнавалът се празнува предимно в католическите общности в Германия, отбелязва ДПА.

Инцидентът стана по-малко от седмица след като десен екстремист уби 10 души – девет човека от чуждестранен произход и майка си – преди да се самоубие, в град Ханау, също в централната провинция Хесен.

Това бе една от най-смъртоносните атаки на расистка основа в Германия след Втората световна война, отбелязва Ройтерс.

Сега заради случилото се в Фолкмарзен всички карнавални шествия в провинция Хесен бяха отменени.