Нова Йотова „уреди“ глоба на „Като две капки вода“

Нона Йотова си прави селфита в пленарнатазала.

Актрисата и депутатка от левицата Нона Йотова „уреди“ глоба за предаването „Като две капки вода“. Това се случи в петък по време на парламентарния контрол, съобщи Офнюз.

Според нея при излъчване на тв шоуто е констатирано нарушаване на допустимата физическа дистанция, както и „единични случаи на посетители без поставени маски.“

„В отговор на мой въпрос към министър Ананиев за двойните стандарти, при които на шоуто „Като две капки вода“ се разрешава да излъчва в закрито помещение и при нарушаване на всички противоепидемични мерки, за разлика от театрите, Ананиев призна нарушението на Нова тв и организаторите на шоуто, и обеща санкции. По-важното е, че обеща връщане към нормалност на театралния живот. Ура!“, коментира във Фейсбук профила си Нона Йотова.

Припомняме, че самата тя беше участник в третия сезон на „Като две капки вода“ – през 2015 г., когато се класира на предпоследното седмо място.

От парламентарната трибуна Йотова попита здравния министър:

„В деня, в който излезе Вашата заповед за провеждането на музикални и театрални представления с ограничението това да става само на открито, при разстояние помежду им и до 30 % публика, в ефира на национална телевизия бе излъчено предаването „Като две капки вода“. В закрита зала, с публика. Очевидно имаше гости без маски и изглеждаше, че изискваното разстояние не е спазено. Продуцентите на предаването обясниха, че имат разрешение от РЗИ за присъствието на публика. По този повод въпросът ми към Вас е: Издавала ли е РЗИ разрешение за присъствието на публика? Ако да, с какъв акт и на какво основание? Ако не, какво е Вашето отношение към неспазването на заповедта Ви?“

Ананиев благодари на Йотова за сигнала и съобщи, че Столична РЗИ ще издаде наказателно постановление за „организаторите на предаването и индивидуални административни актове за отделни физически лица, които са нарушили заповедта“.

Ето и пълния му отговор:

„Във връзка с поставения въпрос, относно заснемането на предаването „Като две капки вода“ в нарушение на противоепидемичните мерки, бих желал да Ви информирам за следното:

С писмо с изх. № 22-38\1/11.05.2020 г. Столична регионална здравна инспекция е информирала г-жа Ива Стоянова и г-н Николай Андреев, управители на „Нова Броудкастинг груп“ ЕООД, че не възразява допускане на публика в залата по време на живото излъчване на телевизионното предаване при стриктно спазване на изискването за физическа дистанция, всички противоепидемични мерки и допустима заетост от 30% от максималния капацитет на залата, в съответствие с т. 5д от заповед № РД-01-256/11.05.2020 г.

Столичната регионална здравна инспекция е преценила, че с проведеното посещение на зрители в предаването се апробира възможността за спазване на противоепидемичните мерки при последващо разхлабване на ограниченията във връзка с коронавирусната инфекция.

Въпреки създадената организация се видя, че не може да се разчита на оказани мерки и лична отговорност на зрителите, особено в едно емоционално изживяване. При внимателно проследяване на записите на предаването се вижда, че на места имаше нарушаване на допустимата физическа дистанция. При огледа на публиката се констатира, че имаше единични случаи на посетители без поставени маски.

Във връзка с горното, в рамките на законовите правомощия, Столична РЗИ ще издаде наказателно постановление за организаторите на предаването и индивидуални административни актове за отделни физически лица, които са нарушили заповедта на министъра на здравеопазването.

Изразявам увереност, че този казус ще спомогне органите на държавния здравен контрол да дадат ясни препоръки за създаване на по-добра организация при провеждане на мероприятия от този вид, с оглед стриктно спазване на противоепидемичните мерки, в съответствие със заповедта на министъра на здравеопазването.“

11 Comments

 1. Много ,,колегиално,,всъщност пее ужасно фалшиво и за това злобее и отмъщава на ,,капките,,,а за физиономиите на снимките….друга тема на разговор

  • ТЯ СИ Е ЗЛОБНА И ЗАВИСТЛИВА ОТ ДЪЛГИ ГОДИНИ ! ПРЕДИ ГОДИНИ, БЛАГОДАРЕНИЕ НА Б.БОНЕВ, КОИТО ТОГАВА И БЕШЕ ВЪЗЛЮБЕН, ТОЙ ОСИГУРЯВАШЕ ПРИСЪСТВИЕ В ЗАЛАТА. ТОГАВА ЗА С Д С БЕШЕ ЗАДЪЛЖЕНИЕ ДА БЪДЕ НА КОНЦЕРТА И ! А , ТЯ НЕ МОЖЕ ДА ПЕЕ ! САМО ГРАЧИ И ТАНАНИКА !

 2. В пленарна зала също трябва да са с маски! Да бъде наказана Нона Йотова, затова, че си прави селфи в залата без маска, НАКАЗАНИЕ И ЗА НЕЯ!

 3. Абе тоя Арменец ли е или индиянец все едно гадно лайно

 4. Връщат си го заради това където Домусчиев каза че ще сезира комисията за конкуренцията за ексклузивния договор на БТВ със Спортния Тотализатор, толкова са прозрачни вече. И не, БТВ не е на БСП, просто и двете имат общ собственик – руските олигархични кръгове опитващи се да превземат България.

 5. Злобата е завладяла всичко,което мърда у лЕво!

  • Добре, сигнализирала, сигнализирала, НО ЗАЩО НА СЕЛФИТО СЕ ПУЛИ, КАТО ДАЛ НА КЪСО СВЕТОФАР???
   ПУСТА КРАСОТА… Уж уж

Коментарите са ограничени.