ВЪПРОС НА ДЕНЯ: Какво да прави Фейсбук с Корнелия Нинова и други другари?

След като Туитър стана първата социална медия, която постави предупредителен знак на публикации на Тръмп, подсказвайки на потребителите да проверят достоверността на съдържащите се в тях твърдения, възникват следните въпроси на родна почва:

Не е ли редно Фейсбук да предупреждава читателите си за възможна недостоверност (деликатно казано) всеки път, когато Корнелия Нинова напише политикономически статус в мрежата?

Не трябва ли социалната медия да предупреждава президента Румен Радев за публикации с невярно, или спорно съдържание, език на омразата и конфронтацията?

Не може ли екипът на Зукърбърг в България да измисли специален предупредителен знак за писанията на Мая Манолова, нещо като „Внимание, популизъм и демагогия“?

И накрая дали ще бъде възможно да се цензурират всички икономически публикации в социалните медии на Румен Гечев с поне едномесечно блокиране?

Разбира се, Николина Ангелкова може да се пусне в Инстаграм по бански на Албена с цел привличане на чуждестранни туристи. Но както е известно, лоша реклама няма.

Gendo