С кафе от 8 лева ли ме каните на българския плаж?

Нали борбата беше тази година българския летен туризъм да се спасява от българските летовници?

Нали ни каните с ниски цени, безплатни чадъри и шезлонги и любезно обслужване?

И изведнъж – плажните принадлежности безплатни, но виж, кафето – 8 лева. Дни преди това – чадър и 2 шезлонга – 32 лева… Упссс…объркахме се с миналогодишните цени.

Дребни ганювски хитринки. И при това сезонът още не е започнал.

А знаете ли, че в Гърция кафето на плажа е между 2 и 3 евро, т.е. от 4 до 6 лева, а чадърите и шезлонгите открай време са безплатни? Знаете, разбира се. И че и плажовете са по-спокойни, водата – кристално чиста, а обслужването е за пример. Е, къде ви е конкуренцията тогава?

Ако сте вдигнали кафето на 8 лева, то колко трябва да е кенчето кола на плажа, която в миналите добри години беше по 3 лева?

Аз имам и други идеи за компенсация на безплатните чадъри и шезлонги. Примерно – тоалетна – 5 лева, душ за измиване от солената вода и пясъка – 3 лева, съблекалня – 2 лева.

Мисля, че така ще вържете бюджета. Но няма да вържете българина да дойде на родното Черноморие. Той ще предпочете да си плати на границата глобите от КАТ и пак ще ваканцува на Халкидики.

Gendo

28 Comments

 1. Където и да отидете в Гърция, дори в едно забутано село, ще е по-хубаво от който и да е наш черноморски курорт. Там е и спокойно, чисто море, за храната да не говорим-рибата му риба, калмарите, всичко е ок. А у нас, миналото лято отидохме само за два дена септември, за уикенда, в Лозенец, ами то- ужас! От морето, като духнеше вятярът, миришеше на клозет, а пък рибата ти я дават препържена като чироз, изобщо няма никакво месце по нея, само хрускаш прегоряма мазнина.Мизерия, високи цени, лошо качество, ужас! По-добре в едно забутано гръцко село, някъде в Северна Гърция, или поХалкидики!отколкото

 2. Въобще не си давайте парите на мутрите по морето.Всичко е лайняно.Бягайте в Гърция Турция и където се сетите.

 3. Не обръщайте парите. 3 евра в Гърция са като 3лв. в България. Така че кафето там е 3лв. а не 6лв. Поздрави.

 4. За две кафета и два фреша платих 14 лв. на централния плаж!

 5. Аз есента платих за чай 13€ х.Мамуня Маракеш, та има чай и за 0.30 лв.зависи къде отиваш, има скъпи и евтини места всеки трябва да си знае мястото.

 6. истината е , че тези малоумници дето управляват държавата от 12 години затриха всичко от туризма до селското стопанство , тях не им пука за дребните ви търкания за кафето , докато дрънкате глупости пак потготвят да продадат част от българската земя

  • защо управляващите концесионерите са алчни искат за един месец да станат милионери

   • тъпигьоз , моли се Корни да не дойде че тогава ще видиш кон боб яде ли – но май ти е малък малкия мозък и можеш само да плямпаш глупости

  • А умниците,като теб сами си осигуриха условията за бизнес и успяха да изкарат пари за почивка в Гърция,защото правителството не струва?Помисли преди да храчиш с повод и без повод.Не може да си и капиталист и пролетарий.Просто е невъзможно.

 7. Ривете за Българските заплати,Но в Чужбината почивате,работете там и въртете чуждите пари….

  • Абе цървул, къде мислиш сме изкарара ли парите?С коя заплата в България ще ти останат пари за море?

  • Тъпако, направете така че с удоволствие да почиваме в България…То с тези цени по нашето Черноморие и със западни заплати пак ще ни е скъпо.

 8. от друга страна обаче не можеш да платиш едно кафе за около 3 лева и да ползваш безплатни шезлонг и чадър на бара цял ден, те са по 4 лв всеки на плажната ивица, така че 8 лв е нормална цена и даже кафето е безплатно

  • Ха ха ха ! Смешко !
   Много ще има да стоите гладни и да рИвете на Ангелакова !

  • Смешник, ти от коя страна си на тия 8 лева? На даващи или вземащия, нека позная? Имаш кръчма от тръстика и персонал от двама човека, работещи по 26 часа в денонощието и чакаш за два дни да си избиеш инвестицията от 2000 лева, нали?

  • На Халкидики таа година,нема да е.Много баири бе:::)))По близко ми е Фанари,Керамоти и Александруполис. Тва последното, така и не му запомних правилното име,обаче баири нема.

  • Преди години бяхме със жена ми на Керамоти. Тя си поръча кафе с газирана вода,а аз една бира. Лежхаме,по скоро аз спах че бях уморен почти целия ден,от около 10:00 сутринта до към 17:30 и си тръгнахме за България. Никой не дойде да ми каже-абе ти нема ли да поръчаш още нещо,цел ден на едно кафе иедна бира.

   • От такива тарикати дето си поръчват 1 кафе и цял ден седят на шезлонг и чадър гърците вдигнаха ръце

    • Глупости на търкалета! Не си длъжен! А Вие на гърците интереса защитавате много пресметливо….

  • Въпросът е дали консумацията е задължителна при тия цени.
   Впрочем, отивайки на плаж, си вземам прекрасно кафе от машина. Не ползвам шезлонг и чадър, защото стоя два часа.

Коментарите са ограничени.