Родители на протест заради нищожно малкото места в детски градини

На протест днес в София отново излизат родители заради липсата на места в детските градини. Основното им искане е неприетите в ясла или градина деца да получават парични ваучери в размера на издръжката на дете, прието в градина.

Родителите настояват още за незабавно строителство на нови детски градини и ясли в София, както и за по-добри условия в тях. По думите на Саня Конакчиева, заместник-председател на Сдружение „Настоящи и бъдещи майки“ неравенството по отношение на децата и семействата им продължава повече от 10 години.

„Много е лесно едно планиране да се направи – раждат се определен брой деца, ясно е, че след 2 години или най-много три тези деца ще имат нужда от детска ясла и от детска градина. Трябва да се реши този въпрос. Няма условия за отглеждане на децата в България и това се случва от раждането до … 1 клас, 7 клас“.

Протестът под наслов „Ваучери за некласираните. По-добри условия за всички“ ще събере родителите в 17:30 часа пред сградата на Министерския съвет.

2 Comments

  1. Къде пише, че всяко дете трябва да има място в общинска градина! Цяла България се събра в София!

  2. Общинските детски градини да станат на цените на частните и всичко ще е наред! И без това парите в общината се дават от софийските данакоплатци, а се ползват от пришълците. Като си дошъл в София ще си направиш предварително сметка!

Коментарите са ограничени.