Губите спорове, дори когато сте прави? Нова книга ще промени това!

„Как да спорим“ от Джонатан Херинг е новото заглавие в библиотека #CarpeDiem на издателство Locus.

Не обичате споровете и ги избягвате на всяка цена? Или просто установавяте, че непрекъснато губите? Навярно дори когато печелите, имате усещане, че всичко е контрапродуктивно?

Ако е така тази книга е за вас.

„Как да спорим“ е забавен, увлекателен и директно приложим пътеводител, чрез който ще се подготвите за спор по разностранни теми и ще разберете как
✔️да излагате аргументите си ясно и ефективно.
✔️да изградите техники, с които да отвръщате на аргументите на околните също толкова ефективно
✔️да спорите спокойно, рационално и умело

Запознайте със златните правила на успешната полемика и изучете ситуациите, които най-често провокират спор.

Ако животът е такъв, какъвто го правим, то неговото подобряване започва оттук.

Способността ни да убеждаваме и оказваме влияние е от определящо значение за личния и професионалния ни успех. Но повечето от нас не притежават умения да спорят добре. Мнозина възприемат споренето като нещо, което трябва да се избягва на всяка цена и често се прави неумело – или изобщо не се прави.

А това навярно е най-силното и най-пренебрегвано качество, което бихте могли да притежавате.

Открийте изкуството да спорите категорично, убедително и позитивно и ще си осигурите преднина всеки път, когато искате: да изложите аргумента си безотказно, да убедите другите да възприемат начина ви на мислене, да запазите хладнокръвие в напрегната ситуация, да спечелите хората на своя страна, да получите онова, което искате, да се справите с проблемен човек или тема, да сте убедителни и ясни, да имате самочувствие, когато говорите.

Джонатан Херинг е изтъкнат адвокат с практически опит в трудното изкуство на полемиката. Тук той предлага забавен, увлекателен и директно приложим пътеводител, чрез който ще се подготвите за спор по разностранни теми.

Спорим всеки ден, непрекъснато, това е част от живота. Понякога го правим несъзнателно и неволно, друг път импулсивно и разгорещено, но повечето от нас имаме нужда да усъвършенстваме това умение.

Представете си да можете да посрещате всеки повод за спор без страхът, объркването и смущението, които опонентът ви вероятно чувства. Представете си, че независимо дали печелите, или губите, вие сте убедителни, уверени и сдържани.

Тук ще се запознаете със златните правила на успешната полемика и ще изучите ситуациите, които най-често провокират спор.