Борисов се похвали: Подобряване на бизнес климата в страната в условията на Covid-19

Бойко Борисов Снимка: МС

В условията на криза от Covid-19 бизнес климатът у нас се подобрява за втори пореден месец. Това отчита НСИ – Национален статистически институт в последното си проучване за стопанската конюнктура в България през месец юни, пише в социалната мрежа Фейсбук премиерът Бойко Борисов. 

След като през април спадът стигна до 42%, общият показател на бизнес климата нараства с 11,8 пункта през май и с още 11,4 пункта през юни, показаха оповестените по-рано през деня данни на НСИ. Според статистическия институт подобрението е в резултат на по-благоприятния бизнес климат в секторите промишленост, строителство, търговия на дребно и услуги.

Въпреки пандемията много сектори у нас не са спирали работа, написа Борисов и допълни: „Продължаваме с помощта към българските предприятия. С подкрепата и от ЕС се надяваме скоро икономиката на България да се върне в онази отлична кондиция, в която беше и преди кризата“.

Подобряване на бизнес нагласите в нашата страна и в рамките на целия ЕС отчете и последното аналогично проучване на Европейската комисия.