Каракачанов: Притеснява ме конфронтация между граждани и плажуващи на жълтите павета

Красимир Каракачанов. Снимка: Министерство на отбраната

Притеснява ме, че може да се стигне до конфронтация между гражданите и тези, които са решили да си правят плаж на жълтите павета и да затварят движението.

Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов след производството на първия випуск на възстановеното ВВВУ „Георги Бенковски“ на летище Долна Митрополия, помолен от журналисти да коментира „блокадата на София“.

Чак блокада в София не е – едно-две кръстовища не е „София под блокада“, каза Каракачанов, цитиран от БТА.

„Българските граждани имат право да протестират. Убеден съм, че и гражданите, които не могат да пътуват също имат предел, който има връхна точка. Има форми на протест, които са приемливи за цялото общество. Това, което ме притеснява е, че може да се стигне до конфронтация между гражданите и тези, които са решили и да си правят плаж на жълтите павета и затварят движението. Призовавам гражданите към търпение, органите на реда – към спокойствие. В края на краищата всеки има право да си изразява мнението. Трябва добре да си помисли дали изразявайки своето мнение, не пречи на мнението на другия и не пречи на правата на другия“, изтъкна вицепремиерът.

Той посочи, че „в тези протести има и хора с политическа амбиция, прилежащи към разни политически формации, до болка познати от историята, има и хора, които получават възнаграждения да дразнят полицията, да провокират полицията и да търсят стълкновение“.

„Голямата част – предимно млади хора, които са видели как се живее в друго общество, искат някаква промяна. И тук изкуството е да се намери диалог с тези хора, и да се види това, което е необходимо да се направи като промяна – част от разумните искания да бъдат по някакъв начин уважени. Защото има различни искания. Аз слушам и разбирам разумните искания – така съм устроен“, подчерта вицепремиерът.

Попитан дали ще си подаде оставката, той заяви, че ако цялото правителство си подаде оставката, също ще я подаде.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев връчиха дипломите и офицерските пагони на първия випуск на възстановеното Висше военновъздушно училище „Г. Бенковски“. Тържественият акт по присвояване на първо офицерско и първо сержантско звание на курсантите и кадетите випускници на ВВВУ се състоя на летище Долна Митрополия. На церемонията отличилите се по успех получиха награди от министъра на отбраната.

 

2 Comments

  1. Има кастинг за реклама,грабваш торбата и бягаш!

  2. Нали уж я управлявате тази държава? Или само уж?

Коментарите са ограничени.