Александър Ненков: Държавата няма как да излезе с БТР-и и водни оръжия срещу протестиращите

„Уважаване правото на всеки един да протестира, и ние сме го правили по времето на тройната коалиция, на управлението на Пламен Орешарски, но не за сметка на мирните граждани. Не може малцинството да определя какво да се случва в един двумилионен град, затова има демокрация и избори“.

Това заяви депутатът от ГЕРБ Александър Ненков, който говори от името на партията на брифинг.

Той каза, че всички структури на партията на Бойко Борисов категорично осъждат „това, което се случва – затварянето на кръстовища да е за сметка на гражданите“.

„Няма да получат тази агресия, каквато е целта, но да знаят, че те нарушават свободата на други хора. Ние не сме съгласни, че това е мирен протест“, каза още Ненков, цитиран от Дир.бг.

Той каза, че с този протест се блокира двумилионен град, а има и желание и за блокиране на магистрали.

„Никъде по света не сме виждали такова нещо. Трябва хората от палатките да разберат, че няма как да убедят останалите, че това е волята на държавата“, категорични бяха от ГЕРБ.

От думите на Александър Ненков се разбра, че няма да се подхожда със сила към протестиращите.

„Държавата няма как да излезе с БТР-и и водни оръжия, не искаме ескалация на напрежението“, категоричен бе депутатът.

Той даде за пример, че в други държави се налагат все повече мерки, а икономиките се сриват.

„Разумът говори, че не можем да отидем в криза – държавата без парламент и със служебно правителство не могат да се гласуват нито социални, нито икономически мерки. Можем и сега да направим избори, но това е абдикация от отговорността“, каза още Ненков.

3 Comments

  1. Бате Бойко е Герой и за Народо мисли ТОЙ!

  2. Чудна работа, сайтове , които изглеждат на страната на правителството , започнаха да призовават към агресия, за освобождаване уж на мнозинството от протестиращите. И те ли хлебнаха от парите на Божков , щото парите нямат мирис.Протеста върви към провал, намалява ентусиазма и мотивацията. Единствения начин да го реанимират да принудят властта да стане радикална,да вади водните оръдия. Да , ама това ще изкара много хора на улицата, в защита на плажуващите. Така се дава повод да плюят властта. Освен това започна се едно говорене срещу Харизанов и Ненков и Томислав Дончев, как искали да откраднат партията на Борисов- не можеш да откраднеш нещо ,като вода- тя изтича.Гласят разделение по команда на Ц. Цветанов , защото това са негови интриги с цел да всее смут и да прилапа електората на Борисов , като отслаби вярата му в близките до него хора.Аз , като обикновен гражданин се сещам накъде и кой го тамани.Цветанов залага на мнителността и лековерието на Борисов и се цели в силните фигури на ГЕРБ.А тези сайтове ми се чинят или на ДПС или американски спонсори.

  3. Да им се предостави сметката със загубите, причинени от блокадата, които трупа дружеството Градски Транспорт, и да си я платят. Нека научат, че безплатен обяд няма и всеки трябва да носи отговорност за действията си. Ощетените граждани също биха могли да оформят колективни искове… ама кой да им подаде ръка… защитниците им от БХК май гледат в момента в обратна посока и не виждат как се нарушават човешки права.

Коментарите са ограничени.