Владимир Зарев: Премиерът решава всички проблеми, но най-големият проблем си остава

Владимир Зарев

„За жалост ГЕРБ от десет години са на власт, имат пълната власт, но министър-председателят я превърна в лична власт. Той решава всички проблеми, но за жалост най-големият проблем – корупцията, си остава“, коментира в предаването „Хоризонт за вас“ актуалната ситуация в страната Владимир Зарев, писател, автор и на книгата „Орлов мост“. Тя е вдъхновена от протестите през 2013 година.

„Огромната страст на властта да строи магистрали се обяснява с това, че там се изливат огромни пари от Европа и народни пари. Там най-лесно може да се краде. За да се докажат кражбите, трябва да има честна прокуратура, а не избирателно дейна. И трябва да има наистина и реално гражданско общество. От 20 години живея с надеждата, че българинът ще разбере, че ако на него му се позволява да краде малко, има други, на които им се позволява да крадат изключително много“.

Според писателя протестите са важни и за хората, които подкрепят ГЕРБ. Зарев очаква младите хора да почистят властта.

„Трябва се промени и прокуратурата. Тя е тази, която създава възможности за постигане на справедливост“.

Според Зарев сега протестите са не толкова социални, колкото за обновяване на властта, да се достигне до единна спасителна идея за целия народ. За обща бъдещност.

Като различни определи днешните протести писателят и за щастие на тези протести по думите му няма самозапалващи се.

„Но се допускат грешки, като затваряне на улици. И другите хора трябва да имат същото усещане за свобода. Да има натиск върху триъгълника на властта, но блокирането на улици, може да доведе до отрицателен резултат“.

Владимир Зарев посочи още, че не е добре протестите да са вдъхновение за писателите. По думите му „единението на гражданското общество е единственото нещо, което може да озапти истеричния егоизъм на политическите партии и българските олигарси“.

2 Comments

  1. Да кажеш,че се строят магистрали,защото там най-лесно се краде,си или луд,или предубеден,или просто си тъп,като пЕсателя!

  2. 30 години се вихри корупция във властта! 30 години основните партии са в съдружие с криминални икономически субекти и обслужват техните и на своите елити интереси! 30 години властта гледа на народа като на стадо, годно само за „стрижене“! Това е родната „демокрация“! Няма съд и прокуратура за тях! Няма никакъв контрол!

Коментарите са ограничени.