Евгений Дайнов: Предсрочни избори ще има

„Очертава се това да е най-успешната протестна вълна и тя е всенародна от 1996 година или преди това 1989-1990 година, защото протестът преподрежда начина, по който всички хора в България си мислят за политиката и управлението“. Това каза за „Хоризонт“ политологът проф. Евгений Дайнов.

Този протест променя ценностите на обществото, което го прави много траен.

„Той ще промени трайно конфигурацията на властта и на обществените настроения и начините на мислене в България. Това, че той не може да си изпълни краткосрочната цел да бутне Бойко Борисов, изпълнява дори две дългосрочни цели – едната е, че българското общество вече се промени или показа по повод протестите, че се е променило, станало е европейско. Другата цел е, че този протест най-сетне породи онова внимание от международната среда, което искахме“, допълни Дайнов в предаването „Хоризонт за вас“.

Бойко Борисов е изолиран от собствения си народ, който го гледа лошо, изолиран от международната общност, която също го гледа лошо, подчерта Дайнов и добави:

„Те се опитват да правят това, което правят всички самозабравили се авторитарни типове – да наложат със сила или с непукизъм, или с инат своя версия за света върху хората, която не е реалната версия за света, в който хората живеят. И хората вече го разбраха това“.

123 български интелектуалци поискаха оставките на премиера Бойко Борисов и правителството, на главния прокурор Иван Гешев, на председателя на НС Цвета Караянчева и на председателя на Комисията по култура в парламента Вежди Рашидов, както и на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков.

„Това е още един съкрушителен удар срещу фантазията, в която живее Бойко Борисов. Той беше заживял във фантазията, че масата интелектуалци, творци няма да застанат срещу него, а те застанаха по-категорично, отколкото самият протест“, подчерта Евгений Дайнов.

Според политолога ще има предсрочни избори в страната.

13 Comments

 1. Каза човекът, който щеше да си отреже опашката, ако Б.Борисов спечели изборите. Тотален идиот!

 2. Дайнов не си пие хапчетата! Психичните разстройства е типично заболяване на компартията.

  • Тъпако, колко си (не)начетен, личи и от писмовността ти. Ти, който не правиш разлека вежду т. н.(така нататък) и т. нар. (така наречен), не може да се зоявиш образован! Научи правилата, безпросветнико, пък тогава поучава другите! Аман от полуинтелигенти, всички сте като Дойнов мекерето! Дайновчета!

 3. Оставка няма да има. ГЕРБ има ангажимент към избирателите и ще довърши мандата си. Ако вие, вечните оплаквачки, искате да излезете поне един път от ролята на кучетата, които лаят докато керванът върви, стегнете се, спечелете следващите избори и управлявайте.

 4. И как логвате политика господин инелектуалец?От село с ракийка или само с водка?

 5. 123 е повече от 15,нали?Толкова протестиращи подкрепихте тази вечер!

 6. Смени ракията с нещо по-качествено,че приличаш на Йода!

 7. Няма кой повече да търпи организираната престъпност във властта.

 8. Къде е тая „вълна“ бе, Дайнов? Дори дедо Йоло го няма на фонтана в момента!

 9. Професорът рокер няма верна прогноза в живота си.

Коментарите са ограничени.