Актрисата Натали Портман написа книжка с басни, ето я и на български

Носителката на наградата „Оскар“ Натали Портман разказва в рими класически басни за малки и големи читатели. Забавно, поучително и с много любов актрисата представя мъдрите истории пред днешните деца по модерен начин, за да докоснат умовете и сърцата им. Преводът е дело на майстора стихоплетец Любомир Николов.

Книгата излиза съвсем скоро у нас с логото на издателство Софтпрес.

Посланията в сърцето на тази книга са модерен прочит на непреходните житейски истини – от урока, че всеки може да стане победител, до какво означава истинското приятелство.

Закачливо и на разбираем за децата език, който се допълва чудесно със завладяващите илюстрации на Джана Матиа, Портман разказва поучителните истории Костенурката и заекът, Трите прасенца и Селският мишок и градският мишок. С помощта на майстора преводач Любомир Николов римуваните стихчета стигат до сърцата на малките читатели, а книжката ще се превърне в една от перлите в короната на семейната библиотека.

НАТАЛИ ПОРТМАН е носител на наградата Оскар, режисьор, продуцент и активист, а сред постиженията й са филмите Леон, Студената планина, Отблизо, V като Вендета, Междузвездни войни, История за любов и мрак, Джаки, Тор: Любов и гръмотевици и Черният лебед. Родена в Йерусалим, Израел, тя е възпитаник на Харвардския университет и живее със семейството си в Лос Анджелис. Това е първата й детска книжка.

ДЖАНА МАТИА е илюстраторка, родена и израснала в Сан Диего. Възпитаник на колежа за дизайн и изкуство Лагуна Колидж, днес тя рисува на свободна практика за различни продуктови кампании и филмови проекти по цял свят. Това е първата й детска книжка. Още от Матиа вижте тук jannamattia.com

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.