Упражнения по етикет за повече емпатия при децата

Учат ли се емоционалната интелигентност и емпатията? Да, и то в най-ранна детска възраст, твърди експертът по етикет Невена Басарова, основател на Първа детска академия за добри обноски. Тя се срещна с родители и малки читатели, вдъхновени от книгите ѝ, в уютната атмосфера на книжарница “Хеликон” в събота, 17 октомври. За всеки от гостите имаше усмивка, автограф и… шоколадов бонбон. Малките дами и кавалери, които вече познават Невена от първата ѝ книга „Детска академия за добри обноски”, показаха, че добре познават правилата за етикет и нетърпение да ги надградят с новото заглавие “Упражнения по етикет” (изд. „Софтпрес“).

“Упражнения по етикет” е занимателна, забавна и практична книжка, която може да се използва като помагало към “Детска академия за добри обноски” или самостоятелно с по-малки деца. Голяма част от упражненията в нея са вдъхновени от игрите, с които се забавлявахме у дома с моите деца по време на извънредното положение през пролетта”, разказва Басарова. Логически задачи, лабиринти и загадки превръщат в игра сложни въпроси като “Кога е правилно да говорим на „Вие“?” и “Как се подрежда масата за хранене?”. Любими на малките кавалери и дами са и цветните стикери и прекрасните илюстрации на Стелияна Донева.

Първата книга на Невена Басарова – „Детска академия за добри обноски”, отбеляза рекордни продажби и многократно оглави класациите.

“Добрите обноски не се ограничават до това как да държим нож и вилица, те ни учат на уважение и внимание към другите. Вярвам, че след дългите месеци у дома децата ни имат нужда да говорим повече за емоциите си, как да ги разпознават и управляват”, допълва Басарова.

Освен посланик на добрите обноски, Невена е още TEDx лектор, предпочитан коментатор по проблемите на родителството, образованието и отглеждането на щастливи и успешни деца. Нейни статии са публикувани в някои от най-престижните български издания – Forbes България, Жената днес, EVA, сп. “Икономика”, “Мениджър” и други. Тя е сертифициран треньор по емоционална интелигентност и създател на иновативната методика „Гъвкава дисциплина”.

Освен с деца, Невена Басарова работи и с възрастни като сертифициран консултант по социален етикет от престижната школа Minding Manners International в Лондон и сертифициран експерт по бизнес етикет от М. Паркър – лицензиран обучител на Washington School of Protocol във Вашингтон, САЩ.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.