„Демократична България“ със сигнал за „пристанището на Доган“

Христо Иванов на представянето на новото обединение.

“Демократична България” внася сигнал в прокуратурата  за нерегламентирана държавна помощ при отдаването на кейовата стена на пристанището на ТЕЦ „Варна“ ЕАД, собственост на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган, съобщават от пресцентъра на партията.

Формацията иска държавното обвинение да провери защо през 2019 г. кейовата стена на пристанище “ТЕЦ Езерово” е отдадена на ТЕЦ „Варна“ без задължителната по закон състезателна процедура.

„Демократична България“ внася сигнал и в Министерството на околната среда и водите заради отварянето без екооценка на подводното депо “Налбанка”, свързано със започването на проект за удълбочаване на каналите в пристанище Варна на стойност 350 милиона лева.

По думите на Христо Иванов проектът е в услуга на „пристанището на Доган, свързано с ТЕЦ-Варна“. Той обясни:

„Това е едно старо депо „Налбанка“, което 2009 година е било закрито поради факта, че е било с изчерпан капацитет и поради факта, че граничи със защитена местност „Казашко“ и се намира в „Натура 2000″.

Обаче, когато започва удълбочаването на варненското пристанище, така че да може българската държава да хариже и да направи пристанище на Доган, се оказва, че е отворено отново това депо, леко са му изместени границите, но това отваряне е направено без ОВОС.“

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.