Лили Ианова дари на библиотеката в Кубрат стотици книги

снимка: Читалищна Библиотека град Кубрат

Примата на българската естрада Лили Иванова дари книги на библиотека при Народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий“ в родния си град Кубрат, съобщиха от общинската администрация.

Стотици томове литература от личната колекция на примата на българската естрада са предоставени на културната институция със заръката читателите и нейните съграждани да се докоснат и запознаят с нови заглавия и тенденции в литературния свят.

Дарените издания са от различни отрасли на знанието – художествена, светска, справочна, модерна и друга литература. Сред произведенията преобладават биографии на световни лидери и популярни личности като Уинстън Чърчил, Маргарет Тачър, Лейди Даяна, Ангела Меркел, Петър Дънов, Христо Стоичков. Част от книгите са с автограф на певицата.

Произведенията са доставени със съдействието на кмета на Кубрат Алкин Неби, който изказва благодарности към Лили Иванова, подчертавайки нейния безценен принос за общината през годините.

Ръководството на библиотеката също изказва своята признателност и благодарност за жеста на най-голямото име в българската поп музика: „В деня на празника на народните будители сме щастливи да зарадваме кубратските граждани с голямото дарение от книги ,които получихме от нашата именита съгражданка и прима на българската естрада Лили Иванова. Благодарим й от сърце от името на читалищните служители, за съдействието и на Община Кубрат и лично от кмета на града.“

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.