Нова детска книга: „Вирусът и други мънички организми“ – кратко, точно, ясно и актуално

Запознайте се с вируса Петър. Той си мечтае да пробие в човешкия организъм, защото хората живеят дълго, обичат да прекарват времето си в големи компании, а отгоре на всичко пътуват по целия свят. И успява чрез мутация! Учените не знаят как точно е стигнал до нас, но предполагат, че първото заразяване е станало на пазар в китайския град Ухан.

Какво се случва след това – всички ние знаем, четем и понякога, за съжаление, изпитваме на собствен гръб. Но как да обясним на най-малките около нас? Как да отговорим на многобройните им въпроси?

Предложението на издателство „Ракета“ е книгата „Вирусът и други мънички организми“. От нея децата ще научат много ценна, но и достъпно представена информация за вирусите, за това защо те толкова искат да проникнат в телата ни, за естествената защита, която имаме, и много други важни и актуални за ежедневието ни теми. Текстът на Богуш Янишевски е илюстриран със забавните илюстрации на Макс Скорвидер, а този тандем превръща четенето и научаването на важните уроци във весело и приятно приключение. Преводът от полски на български е поверен на Милена Милева, която е доказан професионалист и е подходила с внимание към всеки детайл.

Богуш Янишевски е завършил MBA и е посветил целия си професионален живот на развитието на неформалното образование. Убеден е, че светът може да се промени към по-добро, и това трябва да стане чрез реформи в образователната система. Янишевски вярва в персонализираното обучение, поради което в работата си прилага инструменти, свързани с менторството.

Представя себе си като семеен мъж и баща на две изключителни деца.

Освен че е създал текста на „Вирусът и други мънички организми“, е автор и на научнопопулярни книги за деца по икономика и политика, както и на издания за космоса, климата и човешкия мозък.

Експертите за „Вирусът и други мънички организми“

„Тръгни на невероятно пътешествие в дълбините на човешкото тяло. Погледни към него от перспективата на вирусите и бактериите. Разбери защо за тях си така апетитно парче, защо някои са опасни, а други могат да се превърнат в твои приятели. Книгата обяснява на достъпен език историята на коронавируса, който предизвика света ни да се промени до неузнаваемост. Страхотно илюстрирана, написана с чувство за хумор и пълна с подробна научна информация. Препоръчваме!“

Д-р Елжбиета Лентарович, Катедра по структурна геномика РНК, Институт по биоорганична химия, Полша

д-р Агниешка Белтер, Катедра по медицинска биология, Институт по биоорганична химия, Полша

За „Байлаб“, които подкрепят издаването на „Вирусът и други мънички организми“

„Байлаб“ е инициатива на „Байер“, която цели да даде възможност на повече млади хора да се докоснат до науката по забавен и занимателен начин. Лабораторията се провежда в България от 2015 година, като представя научни експерименти от сферите на химия, биология и физика по атрактивен начин на ученици от 1-ви до 5-и клас в София, Пловдив, Варна и Бургас. От края на ноември тази година „Байлаб“ ще премине в дигитален формат, чрез който ще предоставя на деца, родители и учители разнообразни ресурси от света на природните науки. За повече информация: www.bayer.bg.

Ето поглед на книгата и отвътре:

mockups-design.com
mockups-design.com

Може да поръчате книгата ТУК.

 

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.