„Тая пандемия ни се струва от години. А а е само от март. Просто ни съсипа. САЩ ги съсипа. В Европа – пълен локдаун. Хем не дава никакъв резултат от заболяването, хем – огромни щети“. Това каза премиерът Бойко Борисов днес, стана ясно от видео във фейсбук страницата му.

„Всички заводи продължават да се разширяват, въпреки че пандемията ни съсипа“, каза Борисов, който днес е на посещението в завода за Комуникационно електронно оборудване за Българската армия „Самел-90“ край Самоков. Това стана ясно от нови видеоклипове, излъчвани на страницата му във Фейсбук.

„Дотук за бизнеса сме дали 1 млрд. лева. Резултатът е много добър засега. Много предприятия работят добре, пазарът вече ги познава в света. Машините ни са добри. Всички заводи продължават да се разширяват, за радост, и има инвестиции“, изтъкна Борисов, който бе заедно с министъра на икономиката Лъчезар Борисов.

„Безработицата я държим. Важно е да работят хората, за да имат пари, да се чувстват добре и да имат гаранция, че няма да ги уволняват, това им донася и психическо здраве, и парà. Всеки трябва да пробва да се възползва от мярката 60/40, която вече е станала и 80/20 и резултатът е много добър“, допълни премиерът.

„И събота и неделя се работи“, изтъкна той и уточни, че програмата е в подкрепа на бизнеса и общините.

„В Египет с такава кола ме посрещнаха. И в Саудитска Арабия са такива“, каза Борисов като видя един от автомобилите, които се произвеждат в завода.

По повод Деня на християнското семейство, Борисов пожела здраве и сили и добави: “Във времената на криза семейството е това, което ни крепи. Нека бъдем отговорни в своите действия и да пазим близките си. Каквото зависи от нас ще го направим, за да преминем и това изпитание”.