Дан Браун написа симфония, звучи в зала „България“ на 29 ноември

Известният писател Дан Браун написа симфония, която ще бъде представена и в България.

Авторът на „Шифърът на Леонардо“ и „Шестото клеймо“ издаде наскоро илюстрованата си детска книга „Дива симфония“. Тя е придружена и от партитурите на музикална творба със същото име, която ще звучи в столицата на 29 ноември в изпълнение на Софийската филхармония, съобщават организаторите на концерта – Софийската филхармония и музикално-образователната програма за деца „Фортисимо фамилия“.

Премиерата на „Дива симфония“ е част от новия сезон на проекта, който цели да запознае децата с класическата музика. „Главният герой, любезният и любознателен Маестро Маус, ще ни разходи из цялата история, която преплита музиката и животинския свят, сякаш за да ни подскаже, че всичко около нас е музика“, обещават от „Фортисимо фамилия“. Диригент ще бъде Найден Тодоров.

„Моята надежда за „Дива симфония“ е да предоставя забавна, свежа възможност за семейства, родители, деца и хора от всички възрасти да се свържат отново с магическото преживяване на класическата музика както в концертната зала, така и в дома“, казва Дан Браун. Писателят уточнява, че като дете на класически музиканти е израснал с музика, а вместо с телевизия се е забавлявал със свирене на пиано, пеене в хорове и ходене на концерти. „Надявам се публиката да се забавлява толкова, докато слуша, колкото и аз, когато композирах“, казва за творбата си Браун.

Концертът е на 29 ноември от 11.30 ч в зала „България“, а билети могат да бъдат купени от сайта на Софийската филхармония.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.