15 любопитни факта за Ангела Меркел

Снимка от фейсбук страницата на Ангела Меркел, архив

По повод навършването на 15 години, откакто е на власт, тук предлагаме тест с 15 въпроса, от който ще научите малко известни факти за германската канцлерка Ангела Меркел, подготвени от Дойче Веле. Верните отговори ще откриете най-долу

1. От какво се страхува Меркел?

А. Буря

Б. Паяци

В. Кучета

2. Как се казва мъжът на Меркел?

А. Йоахим

Б. Хелмут

В. Улрих

3. Къде е била Меркел, когато пада Берлинската стена?

А. Вкъщи

Б. На сауна

В. С празнуващите хора по улиците

4. Къде Меркел не обича да прекарва отпуската си?

А. В Испания

Б. В Италия

В. В Германия

5. Как бившият канцлер Хелмут Кол наричаше Меркел навремето?

А. Мама

Б. Моята

В. Моето момиче

6. Кое е моминското име на Меркел?

А. Ангела Доротея Каснер

Б. Ангела Мария Зауер

В. Ангела Вероника Меркел

7. Какво „осиновява“ Меркел през 2011 година?

А. Дърво в Шварцвалд

Б. Пингвин

В. Пейка

8. Каква е искала да стане, когато е била дете?

А. Пилот

Б. Състезателка по фигурно пързаляне

В. Физичка

9. Какво си купува с първите западногермански марки след края на ГДР?

А. Билет за трамвая

Б. Ледена Кока Кола

В. Дюнер

10. Била ли е някога пушачка?

А. Да, пушила е по една кутия цигари на ден

Б. Не, никога не е пушила

В. Пушила е само от време на време

11. На какъв инструмент е свирила едно време?

А. Цигулка

Б. Блокфлейта

В. Китара

12. Кой мъж ѝ харесва?

А. Джордж Клуни

Б. Робърт Редфорд

В. Дъстин Хофман

13. В коя партия членува майката на Меркел?

А. Християндемократически съюз (ХДС)

Б. Германска социалдемократическа партия (ГСДП)

В. Свободна демократическа партия (СвДП)

14. Кого Меркел умее да имитира особено сполучливо?

А. Владимир Путин

Б. Доналд Тръмп

В. Герхард Шрьодер

15. Какво обича да пие Меркел на закуска?

А. Кафе

Б. Черен чай

В. Чай от мента

*****

Верните отговори: 1 – В; 2 – А; 3 – Б; 4 – В; 5 – В; 6 – А; 7 – Б; 8 – Б; 9 – В; 10 – А; 11 – Б; 12 – Б; 13 – Б; 14 – А; 15 – В.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.



Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.