Вижте цялата заповед за новите мерки

Снимка: Пресцентър на Министерството на здравеопазването

Здравното министерство публикува заповедта, с която министър Костадин Ангелов разписва новите строги ограничителни мерки срещу коронавируса, одобрени днес от правителството. Тя влиза в сила от 23.30 часа на 27.11. и ще важи до 21.12. За Коледа властите обещаха разхлабване на мерките.

Дотогава обаче ще важат следните изисквания и забрани:

Преустановяват се учебните занятия във всички образователни институции – ученици от 1 до 12 клас, извънкласни дейности и занимания, занимални, детски градини, ясли, присъствените групови занятия в обучителни центрове и школи.

Преустановяват се всички колективни и организирани мероприятия – конгреси, тиймбилдинги, културни мероприятия.

Удължава се забраната за работа на дискотеките и нощните барове.

Забраняват се посещенията в заведенията за хранене и развлечения, допускат се само доставки на храна по домовете и офиса.

Забраняват се посещенията в търговски центрове тип мол, където ще работят само аптеки, оптики, банки, застрахователи, зоомагазини, доставчици на съобщителни услуги.

Малките магазини продължават да работят при сегашните условия;

Преустановяват се екскурзии с организиран транспорт в страната и чужбина.

Без посещения във фитнес центрове.

Преустановяват се всички спортни колективни мероприятия за лица под 18 години с изключение на заварените международни спортни състезания.

Всички мероприятия за лица над 18-годишна възраст се провеждат без публика.

Преустановяват се всички групови културни и развлекателни мероприятия. Изключение – Театрите ще продължат да работят с капацитет до 30% заетост и строго спазване на мерките.

Тук можете да видите цялата заповед.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.