Отиде си Марадона

Футболната икона Диего Армандо Марадона е починал на 60-годишна възраст. Новината дойде от аржентинското издание Clarin, което съобщава, че до фаталния изход за великата десетка се е стигнало след сърдечен арест – внезапна загуба на кръвообращение, причинена от недостатъчното изпомпване на сърцето.

„Диего ни напусна. И взе футбола с него. Защото повече нищо няма да е същото. Никога. Случи се това, за което всички се молеха да не се случи никога. И този път няма връщане назад“, пише Clarin – изданието, съобщило първо новината, хвърлила много, много хора в скръб.

В началото на месец ноември Диего бе приет в болница с притеснителни симптоми на депресия и анемия, а дни след това той бе опериран по спешност заради хематом в мозъка. Тогава стотици фенове засвидетелстваха обичта си към идола и нощуваха пред болницата.

След интервенцията лекарите съобщиха, че поводи за притеснение няма и състоянието му е стабилно, но Диего не бе изписан веднага, а прекара още няколко дни под наблюдение заради „абстинентен синдром“ и чак след това бе освободен.

Диего е считан за един от най-великите играчи в историята на футбола, като през 1986 година бе с основна роля при триумфа на Аржентина на световното първенство в Мексико. Години след края на кариерата си той продължаваше да се ползва със статут на божество сред милиони фенове по света – чужди и свои.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.