Ето ги най-новите приключения на Лиско

Четвъртата книга с приключения на Лиско излезе днес под логото на издателство „Ракета“. Изданието включва историите „Не пипай куфара“, „Чими“ и „Часовникът“ от Борис Априлов.

След „Приключенията на Лиско в гората“, „Приключенията на Лиско по море“ и „Лиско при квадратните същества“, любимият герой отново е с нас, при това не с едно, не с две, а с цели три нови приключения. В компанията с пакостници се включват и неразделните Димби и Домби.

Читателите пък, от най-малките до най-големите, ще разберат защо, когато нещо е затворено, то трябва да се отвори, както и че най-сложните фокуси не само в илюзионизма, но и в живота имат най-простото обяснение.

Историите „Не пипай куфара“, „Чими“ и „Часовникът“ са илюстрирани от Петя Димитрова – Leupep.

За кого са приключенията на Лиско?

Изданията с приключенията на Лиско със сигурност са подходящи за всички ученици, които ги имат включени в летните си списъци за четене. Но поредицата е и класически образец за книги за деца и възрастни. Пълна е с поуки за малки и големи, с блестящ хумор и не на последно място: с важното напомняне да не забравяме никога за детето в себе си.

Съвременните издания с книги на Борис Априлов

През есента на 2019 г. историите за лисичето, любими и на деца, и на възрастни, отново оживяха с твърди корици и цветни илюстрации от Мира Мирославова под логото на издателство „Ракета“, а „Приключенията на Лиско в гората“ беше първата книга от поредицата. Последва я „Приключенията на Лиско по море“ (декември 2019 г.), а през пролетта на 2020 г. излезе и книгата „Лиско при квадратните същества“.

Борис Априлов е познат най-вече с произведенията си за деца. Не по-малко впечатляваща е прозата за възрастни на писателя, а мисията на издателство „Ракета“ е да запознае съвременните читатели и с нея.

Отново през есента на 2019 г. беше издаден романът „Великата суета“, който за първи път излиза като самостоятелно издание.

Второто заглавие от поредицата на „Ракета“ с проза за възрастни на Борис Априлов беше сборникът с подбрани от редакцията разкази и с тематичното заглавие „Сладка морска сол“. Освен всички друго, той разкрива Борис Априлов и като един от най-интересните маринисти на българската литература.

Предстояща за излизане до края на 2020 г. е и не по-малко интригуващата и абстрактна повест „Маймунската кожа“.

Нови приключения на Лиско – нов художник в нашето съзвездие

Петя Димитрова – Leupep

Петя Димитрова – Leupep е завършила „Национална художествена академия“ в София. Има бакалавърска степен по „Графика“, като и магистратура: „Илюстрация – книга и печатна график“.

Била е и част от екипа на WikiEye по проект Zoomikonpress/ MagicTouchBooks, където илюстрира електронни книги. Като фрийланс творец си партнира с няколко български издателства, а през 2020 г. започва работа върху два проекта на „Ракета“: „Приключенията на Лиско. Не пипай куфара. Чими. Часовникът“ и предстоящата през декември „Смели и различни. Историите на 50 удивителни българки“.

По-долу може да видите няколко страници от новата книжка в аванс:

Може да поръчате книгата ТУК.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.