Рисунка на дете от Ловеч в новата книга на Дж.К.Роулинг „Икабог“

Рисунка на десетгодишно дете от Ловеч ще бъде включена в новата книга на Дж.К.Роулинг „Икабог“. Божидар Варчев от IV „а“ клас на ОУ „Васил Левски“ в областния град е един от крайните 34 победители, чиято рисунка ще бъде включена в българското издание на книгата, съобщават от училището.

Организатор на конкурса за детска илюстрация по историята „Икабог“ е издателство „Егмонт“ ЕООД. Джоан Роулинг написва преди повече от десет години книгата като приказка преди сън за своите деца. Днес тя споделя историята с читателите, като кани за илюстратори всички деца по света. Целта на авторката е, чрез книгата, да подпомогне борбата с пандемията, причинена от коронавируса. В конкурса за илюстрация към българското издание на „Икабог“ са участвали 87 деца със 155 рисунки. Световната онлайн премиера на книгата се е състояла на 10 ноември, а от 28 ноември по книжарниците е и българското издание на „Икабог“.

За Божидар Варчев годината се оказа успешна и в още два международни конкурса. Като участник в АРТ-клуб „Гея“ с ръководител Кремена Попова при ЦПЛР-ОДК-Ловеч, той се е класирал на второ място в конкурса за изкуство „Различен поглед“, организиран в гр. Сосновец, Полша. Спечелил е и трето място в международното биенале за детско и младежко творчество „Знаменити и непознати личности – Марк Шагал“, организиран в гр. Рибник, Полша, посочват от училището.

Рисунките на всички победители в конкурса на Егмонт може да видите ТУК.

Рисунката на Божидар Варчев

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.