Полицай спаси млада жена, която се хвърли в ледения Дунав

Полиция Снимка: МВР

Полицай от районното управление на АЕЦ „Козлодуй“ спаси млада жена, скочила в ледените води на Дунав, съобщи „24 часа“.

Инцидентът е станал във вторник в Белене, където 32-годишният служител на реда Момчил Тошков и негови колеги били командировани като охрана на транспорт с гориво. Полицаят, който е от Враца, чакал свой колега пред хотела, в който са настанени. Тогава при тях изтичало момче, което им казало, че млада жена е на брега на Дунав и се готви да скочи в реката, за да се самоубие. Служителите на реда веднага изтичали към мястото, за да помогнат.

Младата жена говорила по телефона, като последните й думи били „Нали няма да ме биеш?“, сподели Тошков. След това разстроената жена хвърлила мобилния апарат в реката, след което скочила в ледените води. Момчил Тошков веднага се хвърлил след нея и я извадил от реката, като я спасил от сигурна смърт. Минути по-късно на мястото пристигнали полиция, линейка и близки на самоубийцата, които я успокоили.

Колегите на врачанския полицай от Белене му благодарили за бързата реакция.

От врачанската регионална дирекция на полиция определиха постъпката на колегата си като героична и ще го предложат за награда на вътрешния министър.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.