Шварценегер: Тръмп ще остане в историята като най-лошия президент на САЩ

Арнолд Шварценегер

Във видеообръщение актьорът от австрийски произход Арнолд Шварценегер заяви, че настоящият американски лидер Доналд Тръмп ще остане в историята като най-лошия президент на САЩ, предаде БНТ.

Бившият губернатор на Калифорния, избран от Републиканската партия, апелира за единство след насилствената атака срещу Капитолия, която той определи „като опит за преврат от страна на президента Доналд Тръмп“.

Холивудската звезда сравни атаката на поддръжници на Тръмп с „Кристалната нощ“ – нощта, в която нацистите извършват погроми в Германия през 1938 г., сред които изпочупване на прозорците на еврейски магазини.

„Израснал съм в Австрия и знам какво е „Кристалната нощ” – нощта на счупените стъкла. Нощта на погромите срещу евреите през 1938 г. В сряда беше денят на счупените стъкла тук в Съединените щати, но бяха счупени стъклата на Капитолия”, казва Шварценегер.

„Докато растях, бях заобиколен от съкрушени мъже, които пиеха, за да забравят вината си за участието им в най-злия режим в историята. Никога не съм споделял това толкова публично, защото това е болезнен спомен, но баща ми се прибираше пиян веднъж или два пъти седмично, биеше ни и плашеше майка ми“, продължава той.

Актьорът от „Терминатор“ не казва, че баща му е бил нацист, но казва: „баща ми и съседите ни също са били заблудени с лъжи и знам до какво водят такива лъжи. Президентът Тръмп се опита да отмени резултатите от избори, от честни избори. Той се опита да извърши преврат, като заблуди хората с лъжи“.

„Президентът Тръмп се провали като лидер. Той ще бъде запомнен като най-лошият президент в историята“, категоричен е Шварценегер.

Бившият губернатор на Калифорния говори повече от 7 минути, седнал на бюро, върху което лежи мечът от филма „Конан Варварина“.

„Нашата демокрация е като стоманата, от която е направен този меч“, каза Шварценегер, като го вдигна с двете си ръце и го показа пред камерата. „Колкото повече се калява, толкова по-силен става“, заявява Шварценегер.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.