Над 100 населени места без ток заради проливните дъждове

Река Ерма

Над 100 населени места са без ток в следствие на проливните дъждове през последните часове.

Към момента няма данни за бедстващи хора. Това съобщиха от Националния щаб за борба с наводненията, предаде БНР.

Най-сериозно е положението в София и София (област), затова съобщиха от Националния щаб.

Освен в района на София сериозно е положението и в Югозападна България.

Директорът на пожарната, главен комисар Николай Николов, даде подробности за ситуацията:

“Най-тежка, най-напрегната е ситуацията в Столичната община. Това е община Нови Искър, село Мировяне. Река Блато вдигна много нивото, наложи се за защита на гражданите да се строят диги. Обмисля се частична евакуация на застрашените къщи. Към момента оценката е, че няма непосредствена опасност за живота. След това върви надолу по поречието на Струма. Предвид изпускането на язовир “Студена“ и високите скатни води, повишиха речните нива на река Конска и река Струма“.

Наводненията застрашават и газопровода ни с Гърция, това обясни още гл. комисар Николов.

В същото време министърът на енергетиката Теменужка Петкова допълни, че към момента над 100 са населените места без ток в Северозападна България:

“Към настоящия момент около 100 населени места са без електрическа енергия. Това са териториите – Видин, Враца, Монтана и София (област). Приблизително около 29 хил. клиента, които са без електричество. На територията на област Монтана има една подстанция, която е със сериозен проблем. Прави се всичко възможно да се пусне резервното захранване“.

Транспортният министър Росен Желязков уточни, че към момента има затруднения с три бързи влака.

1 Коментар

  1. Хората са казали: внимавай какво си пожелаваш.Такова предварително приказване за безводие и такава политика на плюене на власт беше, ще кажеш те пускат дъжда и сега- господ чу молбите на опозицията и прати дъжд- заля техния електорат. Сега пък- дай пари да си построя къщата- ама вдигнал си палат на три ката , защо не си я застраховал?Колко пъти ви се говореше , че трябва да се застраховате- да лежите на кълката- Бойко е глупак, гобричък – ще даде, а аз парите за застраховка ще ги изпия….ЕЕЕЕ, стига. Та …как беше? Що си с шапка – що си без шапка

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.