Павел Вълнев: Българите в чужбина искаме простички неща – да можем да гласуваме и гласът ни да бъде чут

Павел Вълнев

Публикацията е от фейсбук страницата на зам.-председателя на Републиканци за България Павел Вълнев

Изгледах внимателно онлайн консултациите на Президента с българските емигранти, по повод предстоящите парламентарни избори. Приличаше на предаване на Bulgarian International Television – BIT. Гласът на хората ни в чужбина за първи път е вдигнат на най-високата институционална височина, благодарение на държавния глава. Това беше мечтата ни преди 6 години, на старта на телевизията.

Днес обаче искаме повече – да участваме, да решаваме, да отговаряме за България, освен за семействата си. Желаем да прагматизираме патриотизма си в полза на българските граждани, не само да го изпяваме в народни песни и да го потропваме в хора и ръченици. Време е не само да рецитираме „Аз съм българче“, но и да го покажем в действие.

Там, където днес живеят два милиона души от българската диаспора, средата е силно конкурентна, законите – железни, уменията и характерът ни – ценени. Кой тук няма нужда от това? Този, който се страхува от нас.

Искаме простички неща, които Конституцията ни гарантира: достъп до вота (по пощата или електронно), собствен МИР (многомандатен избирателен район), правото и ние да бъдем избирани.

Ние от Републиканци за България смятаме, че всичко това е наше право.

И наблюдаваме внимателно кой е против правата ни.

14 Comments

 1. Много е важно, а и Конституцията дава това право на хората в чужбина – гласът им да бъде чут. Всички трябва да имат възможността да гласуват, а методът какъв ще е по пощата или електронно е въпрос на парламентарно решение, което трябва да бъде гласувано и прието.

 2. Ясно е, че ще направят всичко възможно да ограничат гласовете от чужбина! Много от хората избягаха заради ГЕРБ!

 3. И ние в България искаме същото за тях. Защото те са масата, която най-накрая, да наклони везните в правилната посока, а именно – окончателно да се наклони лодката на Борисов към дъното на язовир Искър…!

 4. Дано Вълнев бъде чут! А можеше всичко да е толгова просто, честно и адекватно на сутуацията!

 5. Единствения начин да се промени нещо в България е ако наистина приемат предложенията на Павел

 6. Управлявящите нямат никакво желание сънародниците ни в чужбина да могат да упражнят правото си на глас, защото никой няма да гласува за този заради когото напуснал родината си….

 7. а кой съсипа БЪЛГАРИЯ СДС ИВАН КОСТОВ

 8. Крайно време е да се обърне внимание на българите в чужбина! Браво на Павел Вълнев!

 9. Леле колко е умен!Това е невъзможно госин всезнайко!Има изборен кодекс!

 10. То хубаво да искате, ноо българското правителство не го желае и по всякакъв начин се опитва да го предотврати.Защото те са си свикнали да купуват тук гласове и да им излизат чисти сметките.А от вас какво да очакват ?

 11. Ако е вярно, така твърди линейната пропаганда, че българите в чужбина са 2 милиона, защо гласуват 120 000, от които към 85 000 в Турция? Хората, които са си устроили живота другаде какво ги интересуват изборите у нас! Да не говорим, че много от тях се смятат за прецакани от подобряване на условията на живот тук, понеже не могат да лъжат как били избягали от мафията понеже мафия има навсякъде! Който иска да гласува си идва в България и гласува!
  Не знам и с какво помага на евроатлантиците от партията на Цецо подлизурщината и лигавенето по адрес на Румен Решетников, който отдавна е станал за посмешище?!
  Гласуване на Орлов мост няма да има!

 12. Имам спомен , че на предходните избори, въпреки , че ви откриха много и нови секции , българите в чужбина просто не отидоха да гласуват- в западна Европа и Америка. Турция е друга работа – там , като тук , под строй и без да знаят български- как го правят?А сега , при този пълен локдаун- никой няма да гласува в чужбина и гласове за дебъ няма да имаааа- това е проблемът на президент и уж десни червени подръжници. Затова измислят – с гълъб, по поща по домофона , по интернет , през сайтове, по телевизията , по радиото.Абе …както може.Щеше да е много смешно , ако не е тъжно- какво мнение имат тези палячовци за нас, обикновенните граждани , които им плащаме заплатите. Нагли, безочливи, двулични и подлеци- не говорим за национални предатели и престъпни елементи- крадлива пасмина , която извива ръцете на всички българи- подиграват ни се неприкрито и трябва да сме много глупави да им се вържем.Да дрънкаш по телевизията нелепици и да не те е срам, защото мен ме е срам да ги гледам, как се имат за значими. Нищожества,.

Коментарите са ограничени.