Борисов в Рибново: Колкото повече училища, игрища и класни стаи, толкова по-добре за бъдещето

Колкото повече училища, игрища и класни стаи, толкова по-добре за бъдещето, заяви министър-председателят Бойко Борисов в с. Рибново.

Премиерът посети училището „Йордан Йовков“, за чийто нов корпус правителството отпусна днес близо 1,3 млн. лв. Средствата са част от тригодишната програма на МОН на стойност 210 млн. лв. за изграждане и реконструкция на ясли, детски градини и училища в страната. В училището в Рибново учат 500 ученика.

„Правим всичко възможно, ако така управляваме добре пандемията, 31 януари да пуснем и големите ученици да започнат да се въртят, защото те седят в къщи и губят навици“, изтъкна министър-председателят. Премиерът Борисов акцентира върху подкрепата на правителството за българските общини, независимо от партийната принадлежност на кметовете им.

„Днес един колега бивш говореше за симбиоза между ГЕРБ и ДПС. Но ние даваме пари за училищата. Тук нали са български деца? Навсякъде учат деца и трябва да се образоват. Тези, които буквално си чешат езика с темата, нека да погледнат училищата, игрищата – всичко е сменено – дограми, обзавеждане и тук учат децата. 500 ученика! Как да не го разширим?“, посочи министър-председателят.

Премиерът Борисов изтъкна уважението към различните вероизповедания и също така акцентира върху значението всички български деца да бъдат образовани.

5 Comments

  1. Алооо, социализъма и комунизъма са като слънцето и въздуха за всяко живо същество, е казал др Т Живков, заради него смениха граматиката, защото е социализмът…По време на социализма всички бяха равни – и тез които се скатават и тез които работят. После и другите се скатават , щото да не са прости да работят…То и затова заплатите бяха мижави , щото неработенето фалира държавата и преврата го направиха , защото бяхме във фактически фалит.Обаче са крадеше – кой каквото може- от болтче до плодове по полето.Абе – те ни лъжат , че ни плащат , ние ги лъжем , че работим.И…оставяха повсеместно да се краде, за да се чувстваш виновен и да си мълчиш , как краде началника , да не говорим държавата.По време на соца било безплатно- глупости- 150 лв за вишист, нооо 300 лв за среднист на място със връзки, и в смъртоносните сектори – дето получаваха много, но за малко време с тежки последствия химически заводи, мини, облъчване. И не последно-заплатите ниски, защото ако ти дават 200 лв-останалите 400,500, които ти дължат са за “ безплатното“образование, здравеопазване, полиция, министерски съвет, администрации- сами комунистите от правителството на т Живков го разказваха.И – ще излезеш извън граница , ама с агент или с куршум в главата ,ако не е по рабоста с разрешение от 10 инстанции, открити листи, телени огради…. а ако успееш- ще изселят цялото ти семейство, ще го уволнчт от работа, черен ще им направят живота- това е малко от истината в страната на доносниците от ДС.Младите няма как да си го представят, затова не дрънкайте глупости.Няма връщане назад , това е сигурно- мечти на старци , които са крали много и са доносничали…

  2. по времето на социализъма имаше работа здравеопазване закони а сега

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.