Павел Вълнев: За всичко заставам с името си, не се крия зад офшорки

Павел Вълнев

Името на бизнесмена Павел Вълнев се появи в списъка на чужденците, сключили договори за лобиране през декември 2020 г.

Вълнев, който е на втора позиция, има няколко бизнеса в Америка, като най-големите му инвестиции са в областта на транспорта. Има сериозни капиталовложения и извън САЩ.

Договорът е сключен на 9 декември 2020 с Yorktown Solutions за шест месеца на стойност $300 000. Вълнев ще бъде представляван от трима агенти.

Ето какво сподели Павел Вълнев (зам. предеседател на ПП “Републиканци за България) по повод тази информация:

“За хората, които познават добрите американски практики или поне малко четат, е известно, че в САЩ съществува закон за лобизма и той се практикува легално и прозрачно. Затова, когато подписах договор с една от най-известните американски компании през декември, застанах с името си, а не се скрих зад адвокати или офшорни фирми. Мога да си го позволя – направих го. Както е известно, аз не притежавам бизнес в България, така че работата по договора не засяга интересите ми тук. Но във всички случаи е в полза на образа на цяла България, който ще бъде представен така, както заслужава, пред новата американска администрация.
Опитът да се внуши друго в някои министерски издания тук, при това – върху абсолютна публична информация, е само партийна пропаганда.”

6 Comments

  1. Като не могат да реагират адекватно на случващото се около тях и да обърнат внимание на важните проблеми за решаване…. плуят и лаят по хората, който имат адекватните решения….

  2. Това са лъжи и манипулации, понеже г-н Вълнев очаква да получи от държавата финансиране, а това е конфликт на интереси! Той за САЩ е бизнесмен, а за България е политическо лице! Това първо! Второ, образът на цяла България, каквото и да означава това, едва ли ще бъде представен, както заслужава, понеже г-н Вълнев не е неутрален, а партийно обвързан! Не знам чия е идеята да се прави на надпартиен, но фалиралата му телевизия започваше и завършваше с Цветан Василев и по-точно със закона Магнитски, дето се чака седма година!

  3. Закони съществуват и в БГ… но шайката не иска да ги спазва! Те са над нещата с наглото си “ управление”!

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.