ЗАГЛАВИЯ

Валери Симеонов: Отварянето на училищата е по-опасно от отварянето на ресторантите

Валери Симеонов Кадър: Нова тв

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов категорично отрече да е показвал среден пръст на протестиращите, нещо повече той подкрепя отварянето на ресторантите.

„Имам последователна позиция по отношение на този бранш. Поддържам исканията на ресторантьорите повече от месец. Според мен санкцията срещу тях е прекалена и безсмислена. Отварянето на ресторантите не носи опасност. Тя е по-малка, отколкото, ако се отворят училищата“, заяви Симеонов по Нова тв, имайки предвид, че в училищата има по-голямо струпване на ученици и там вероятността да се заразиш е много по-голяма.

„Хората от Националния оперативен щаб са съвестни хора, ресторантьорите трябва да търсят контакт с тях“, смята той и направи уговорката, че „ако отварянето на ресторантите е законно, ще ги посети“.

Валери Симеонов разказа за инцидента, който се е случил по време на вчерашния протест на ресторантьорите.

„Когато отворих прозореца, една група от хора започна да крещи срещу мен вулгарни обиди. Естествената ми реакция беше да им покажа знак: Къде ви е умът?, докосвайки с пръст главата си. Аз съм в подкрепа на отварянето на ресторантите. В един момент си дадох сметка, че тези хора не са свързани с този бранш или са група провокатори, след това излезе този стоп кадър с моя пръст… и последва преразказ по картинки“, разказа лидерът на НФСБ.

Той смята, че да отвориш прозореца и да покажеш среден пръст и след това да се скриеш е постъпка на страхливец. „Аз не съм страхливец. Показал съм това през годините“, добави Симеонов.

По отношение на мерките той подчерта, че „България взима едни от най-адекватните мерки“.

Той отрече да има язовир. Бизнесът му е свързан с телекомуникации, хотели и телевизия.

Валери Симеонов заяви, че НФСБ по никакъв начин няма да влезе в коалиция с ДПС.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментарТози сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.