„Републиканци за България“ е първата регистрирана политическа партия за парламентарните избори

Снимка: БГНЕС

„От политическите пaртии ние се регистрираме първи, защото колегите, които минаха преди нас, знаете, че са в коалиция. Тръгваме със сериозни намерения да бъдем незаобиколим фактор в следващия парламент и да можем да изпълним обещанията, които ще дадем по време на предизборната кампания.“ Това каза пред журналисти Цветан Цветанов председател на ПП „Републиканци за България“ след регистрацията на партията за предстоящите парламентарни избори в ЦИК.

„Всички колеги от страната и координаторите на секторните политики до седмица започваме представянето им онлайн. Ще започнем със съдебна реформа и българите живеещи в чужбина. Смятаме, че това са две основополагащи теми, които дискриминират българските граждани и особено тези, живеещи извън страната.

С ограничаване и невъзможност да се направят промени в Изборния кодекс ограничиха възможността на много български граждани да гласуват в чужбина, а имаше такава възможност да бъде направено по пощата, както го направиха нашите съседи от Румъния“, заяви председателят на партията.

На въпрос как „Републиканци за България“ смята на преодолее сегашната социология Цветанов заяви, че: „Събраните над 31 000 подписа означават, че сме отговорили в общи линии на това, което ни дават социолозите – 1% отговаряме на това, поне от внесените подписи днес“.

„Много е важна организационната работа, която трябва да бъде направена. Искам да благодаря на всички колеги, с които за кратък период от време успяхме да покрием хоризонтално цялата страна. Това, което правим със заместник-председателя Павел Вълнев е, да можем да посетим всички области и доколкото е възможно повече общини в тях, да се срещнем с нашите структури, въпреки ограниченията, които има от епидемията. Затова ние ще подходим с иновативен подход  – да споделяме нашите секторни политики във Facebook и You tube и да ги представяме на хората онлайн“.

„Републиканци за България“ внесоха в ЦИК изисканите по закон 9 999 подписа на екселски таблици със собственоръчни подписи на подписките, които са събрани за няколко дни.

Цветанов изтъкна, че „Републиканци за България“ са първата регистрирала се партия, защото коалициите се регистрират в друг регистър – там е събиране на няколко партии, които правят коалиция. „Това не е от значение. Ние се съобразяваме с първия възможен ден за регистрация, готови сме и искахме този ангажимент да бъде отметнат като изпълнен“.

Започваме да изпълняваме всичките си планирани мероприятия и събития в нашия календар по хронограмата приета от ЦИК“, каза още председателят на „Републиканци за България“.

В регистрацията с Цветанов се включиха говорителят и административен секретар на партията д-р Виктор Серафимов, координаторът за София- град Петко Чамов, Деян Нинов координатор на район „Люлин“, координаторът на женската организация Невена Стоянова, координаторът на младежката организация Любомир Методиев и представители от структурата.

12 Comments

  1. Браво на Републиканци за България! Успех на изборите!

  2. Успех!Бъдете все така последователни и работете за промените .

  3. Успех!Бъдете все така последователни,със сериозни намерения и готови за промени.

  4. „„Републиканци за България“ внесоха в ЦИК изисканите по закон 9 999 подписа на екселски таблици със собственоръчни подписи на подписките, които са събрани за няколко дни.“
    Браво на Републиканци, но държавните ни служители в кои век живеят, подписи на ръка ……. ама Интернет нямало навсякъде това май го бях забравил….

  5. Обстоятелствата са различни, а управляващите упорито отказваха да внесат промени. Така два милиона български граждани по света няма да могат да гласуват. Желая успех на Републиканци и дано методите им дадат резултат!

  6. Успех а всички партии тръгнали срещу статуквото!

  7. Много хора ще подкрепят Републиканци за България, защото имат желание за промени и визия как да станат реалност. Успех!

Коментарите са ограничени.