Антон Хекимян се сбогува с „Тази сутрин“ със сълзи

Тази сутрин бе последният ефир на Антон Хекимян като водещ на предаването „Тази сутрин“ и той напусна ефира с със сълзи на очи и прочувствена реч, съобщи Дир.бг.

„Скъпи зрители, това е един много специален момент за мен. Седем години вървяхме заедно по този път и за мен всеки момент е безценен. Аз вярвам, че нищо не започва и свършва с един човек, а за журналистиката това важи с още по-голяма сила. През всички тези години се научих, че най-важното нещо е да бъдем благодарни. Най-голямата сила е да кажем благодаря. Затова в следващите минути ще кажа благодаря, първо – на вас, зрителите. За вашата подкрепа, ангажираност, сигнали, обективни критики, за всичко, което сте ми дали в ролята ми на репортер и водещ.“, каза Хекимян.

И още:

„Моята връзка с bTV не е само в годините ми като водещ на „Тази сутрин“. Стартът ми в телевизията – още като стажант започна в сутрешния блок на bTV преди 17 години… Телевизията е сложен организъм – виждате едно лице на екран, но има много хора, които дишат с този процес и са част от всичко, което гледате и научавате. Не мога да изброя имената на всички колеги, и на тези тук зад камерите, и горе в апаратната, в нюзрума и монтажните, но всъщност те са лицето на това предаване, а не аз. Защото заедно създаваме и заедно живеем тази работа. Така ще бъде и занапред!“

От понеделник сутрешният блок а bTV ще стартира в 6 часа с новите водещи Биляна Гавазова и Златимир Йочев.

Последният ефир на водещия бе изключително емоционален момент не само за него, но и за колегите му.

„За първи път си позволявам да си насълзя очите“, каза Хекимян в ефира, докато колегите му от сутрешния блок се появиха на заден план с маски, за да му пожелаят на добър час.

Същевременно той обясни, че не се разделя с екрана, тъй като ще води част от предизборните студиа, както и изборния ден на 4 април.

„Важното е да помним едно – „Където и да отидеш, отиди с цялото си сърце.“ Аз оставам тук с цялото си сърце! И нещо, което съм си мислил през всичките тези години, след толкова ранни утрини – повярвайте ми, всеки един изгрев си струва!“, с тези думи Антон Хекимян завърши последното си предаване като водещ.