Проф. Чорбанов и Мика Зайкова сред кандидат-депутатите на партията на Слави

Кадър от видео/Фейсбук на Слави Трифонов

Слави Трифонов обяви кандидат-депутатите, които ще участват в листата на неговата партия „Има такъв народ“ на парламентарните избори. Това се случи на живо във фейсбук страницата му и в ефира на телевизия 7/8, съобщи Дир.бг.

Изборът на партията в ресор Здравеопазване са ръководителят на Лаборатория по експериментална имунология в Института по микробиология към БАН проф. Андрей Чорбанов, армейският хирург д-р Ивайло Христов и бившият шеф на Александровска болница доц. д-р Силви Кирилов.

С експертиза в икономиката и финансите кандидат-депутати ще са бившият експерт от КТ „Подкрепа“ Мика Зайкова, банкерът Любомир Каримански и финансовият експерт Пламен Данаилов.

Правосъдните експерти на „Има такъв народ“ ще са Александър Рашев, Андрей Михайлов и Паунита Петрова.

В сектор „Образование“ бяха представени Юлия Чурленева, Пламен Николов и Светослав Георгиев.

За туризма са избрани завършилата в САЩ Мирослава Колева, Ивайло Кожухаров и швейцарският възпитаник Виктор Гетов.

Земеделието в листите на „Има такъв народ“ ще представляват ветеринарният лекар и експерт по храните Цветанка Войнова, адвокатът по земеделско право и бивш представител на МЗ в Брюксел Пламен Абровски и инженерът по горско стопанство Данаил Найденов.

Енергетика – експертът и консултант Благой Голубаев, бившият шеф на НЕК и на „АЕЦ Козлодуй“ Иван Хиновски и икономистът от БАН Теодора Пенева.

Спорт – световната шампионка по шах Антоанета Стефанова, адвокатът по спортно право Радостин Василев и шефът на БФ по хокей и треньор на националния ни тим Станислав Кънчев.

За Вътрешен ред и сигурност партията на Трифонов е заложила на бившия офицер от НСО Светлин Стоянов, бившия главен секретар на МВР проф. Николай Радулов и на експерта по сигурност Николай Бойчев.

„Изборите са на 4 април. Ние сме готови. Аз ще бъда водач на листа във Варна и в Стара Загора. Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще“, завърши представянето на екипа си от кандидат-депутати Слави Трифонов.