Излезе наръчникът „Луната. Древни и модерни практики за живот в хармония с небесните светила“

Колко често поглеждате нагоре към нощното небе? Кое забелязвате първо в мрака – множеството малки светли точки или онова голямо бяло лице, което ярко ви се усмихва?

И докато звездите ни радват и разпалват във въображението ни мечти за далечни приключения, открития и фантастични сценарии, то Луната е някак успокояващо позната, като стара приятелка, която бди над нас и се грижи да внесе малко светлина дори в най-тъмните вечери.

От памтивека човекът е разбирал силата на небесните светила, подчинявал е живота си на природните цикли, съобразявал е трудовата си дейност с промяната на Слънцето и на Луната. Древните са отброявали хода на времето с нарастването или намаляването на месечината, засявали са растенията си според нейната фаза, използвали са светлината ѝ, за да намерят пътя в мрака, обожествявали са я, разчитали са бъдещето си по нейната мъдрост. Днес, увлечени от свръхтехнологиите, сме забравили как да си говорим с нея, откъснали сме се от обаянието ѝ и сякаш сме изгубили синхрона с природата.

Именно на връщането към корените и възстановяването на баланса е посветена премиерната книга „Луната. Древни и модерни практики за живот в хармония с небесните светила“ от Астра Луна. Ще намерите безценния наръчник с логото на издателство „Милениум“ и корица от талантливата художничка Фиделия Косева.

Полезното четиво ще ви разкаже малко повече за произхода на естествения ни спътник, ще ви запознае с митовете и конспиративните теории, които витаят около него, но и ще ви покаже как да се върнете към онези изначални дни, в които хората са съществували в един ритъм с Вселената. От нея ще научите още как движението на месечината по небосвода се отразява на поведението на хората; дали и по какъв начин характерът ви се определя от стадия, в който е била Луната в деня на раждането ви; можете ли да опознаете себе си спрямо позицията на небесното тяло в личния ви хороскоп; отразява ли се фазата, в която се намира спътникът ни, на пророческите сънища и кога ни се явяват; кои са подходящите дни за започване на нова работа, за разкрасителни процедури и за медицински интервенции от лунния месец.

Интригуващият том ще ви разкрие още много начини, по които да използвате движението на месечината в ежедневието си. В него ще откриете раздел с полезни магически ритуали, които ще ви помогнат да постигнете всички свои желания, както и безценни съвети за лунни диети за ефективно и трайно отслабване, без мъчително гладуване или изтощаващи физически упражнения.

Всичко това ще ви научи да „живеете в лунно време“. Този режим ще внесе частичка от светлината на месечината в собствените ви тревоги и всекидневие, ще направи създаването на полезни навици по-лесно, ще ви донесе облекчение и радост. Този режим ще ви помогне да осъзнаете собствените си нужди, да опознаете по-добре тялото си, както и да се вгледате по-навътре в собствената си психика. С него ще разберете от какви промени имате нужда, както и ще ви даде сили да направите първите крачки към тях и да се адаптирате по-лесно, за да развиете личността си и да постигнете духовно израстване.

Можете да поръчате книгата ТУК.