Цветелина Узунова споделя любопитни случки от кухнята на царската и правителствената публична комуникация в нова книга

“Отвъд PR-a” е премиерното издание на Книгоиздателска къща “Труд” тази седмица. Книгата излиза в мека и твърда корици. В над 250 страници Цветелина Узунова за първи път споделя любопитни случки от кухнята на царската и правителствената публична комуникация, преплетени с факти от политическия живот в страната.

Книгата е истински учебник по институционален пиар. Но в същото време представлява интересен поглед към личността на последния български цар.

История, политика, медии и дипломация се преплитат в един завладяващ разказ от първо лице. “През 17-те години, в които бях прессекретар на Н. В. цар Симеон II, чувах какви ли не мнения и оценки както за него, така и за
правителството му. Колкото обективни и точни, толкова и обратното. Реших, че е крайно време да представя и моя опит от работата си с царя. Не оценка, а просто спомен. И най-вече да споделя изводите за този период, които се оформиха с времето. Близки и познати отдавна ме подканят да го направя. И ето че най-накрая това се случи. А може би и му е дошло времето.”

Умишлено Цветелина Узунова не се спира на управленските решения на правителството, оценката за тях оставя на времето. Не изключва възможността да влязат в следваща книга. В тази поставя акцент върху ролята на пиара в правителството и в политиката въобще, върху непознатите за България и нестандартни публични комуникации на царя–премиер, върху човешките, обикновените работни отношения, които също смята за много важни и показателни. И, разбира се, поглежда отвъд PR-а, към живота, който е най-голямото й вдъхновение в професията.

Цветелина Узунова е журналист, експерт по PR и публична комуникация. Работила е 10 години като водеща на „По света и у нас” в БНТ. През 2001 г. става прессекретар на цар Симеон II. В мандата му като министър-председател (2001–2005 г.) оглавява Правителствената информационна служба в Министерския свет. Продължава да работи с царското семейство години след това.

Книгата съдържа любопитни снимки и излиза няколко седмици преди 6 април. Датата, на която през 2001 г. Симеон Сакскобургготски в официално обръщение обявява учредяването на Национално движение Симеон II (НДСВ).

Първите поръчали книгата ще получат и автограф от авторката.

Можете да поръчате книгата ТУК.