Сара Пенипакър отвежда малките читатели „Тук, в истинския свят“

Сара Пенипакър отвежда малките и големи читатели „Тук, в истинския свят“ – с новата си книга, която излиза с логото на издателство „Лабиринт“.

11-годишният Уеър мечтае да прекара лятото сам, в своя си свят – света на средновековните рицари и замъци, на чест, доблест и справедливост. Но родителите му го записват в Центъра за летен отдих, където той трябва да прекарва времето в „смислено общуване с други деца“, които пред усамотението предпочитат шумните игри и гълчавата.

Ала още първия ден Уеър открива в съседство с Центъра развалините на изоставена църква, където може да построи чудесен замък, и се запознава със своята връстничка, загадъчната и упорита Джолийн, заела се да създаде направо там, сред руините, плантация с папаи.

Черно-белите рисунки с молив и туш на канадеца Джон Класен, един от най-изявените световни илюстратори от младото поколение, открояват притчовото начало на книгата и я правят още по-въздействаща.

Можете да се включите в играта на „Лабиринт“ на фейсбук страницата на издателството и да спечелите книгата, вижте как:

Книгата помага не само на децата да разберат „истинския свят“, но и на нас, родителите, да разберем децата си и да им помогнем в трудния път на съзряването, коментират от „Лабиринт“.

Новото издание е подходящо най-вече за деца на възраст 8-14 години.