Обвиненият в шпионаж Иван Илиев остава в ареста

Темида
Обвиненият в шпионаж в полза на Русия бивш ръководен кадър от военното разузнаване Иван Илиев остава за постоянно под арест, след като се отказа от молбата си за по-лека мярка за неотклонение, съобщи Офнюз.

Той беше задържан при спецоперация, която разкри шпионска мрежа, внедрена в Министерството на отбраната, военното разузнаване и парламента.

Прокуратурата твърди, че има достатъчно доказателства срещу т.н. „резидент“ – Иван Илиев, бивш шеф във Военното разузнаване, неговия бивш колега и настоящ шеф на секретното деловодство в парламента Любомир Медаров, зам.-шефа на дирекцията за бюджета и разходите на армията в Министерството на отбраната – полковник Петър Петров и двама действащи служители на военното разузнаване.

При обиски в кабинета и дома на полковник Петър Петров са били намерени документи с поверителен гриф на НАТО.

Миналия петък Софийският военно-апелативен съд остави в ареста и останалите от шпионския скандал – Петър Петров, Любомир Медаров, служителят на военно разузнаване Димитър Влахов и Галина Илиева – съпруга на Иван Илиев, бивш ръководен кадър във военното разузнаване.

Днес адвокат Даниела Никифорова обясни, че Иван Илиев се е отказал да иска за по-лека мярка с мотива, че няма смисъл, след като другите от групата са зад решетките.

Прокурорът полк. Стоян Лазаров не уточни колко още обвинения ще бъдат повдигнати. Все още не са разгледани и всички доказателства по аферата.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментарТози сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.