Лиско спасява Червената шапчица в нова книжка

Най-новите приключения на Лиско от Борис Априлов вече са на книжния пазар с логото на издателство „Ракета“. Книжката включва повестите Червената шапчица, Дупката и Питонът.

Децата отново ще се насладят на изящните илюстрации на Петя Димитрова – Leupep, която за втори път се заема с рисунките към Лисковите премеждия.

„Под приключение Лиско разбира нещо, което започва или добре, или зле, но завършва винаги добре,“ казва самият Борис Априлов

Докато има деца, ще я има и приказката за Червената шапчица. Но какво ще се случи, ако Ловецът откаже да се занимава с лошия Вълк, защото е тръгнал на лов за зайци и не се интересува от нищо друго? 

Ще се намесят ли Димби и Домби, които си мечтаят за нещо по-особено и за това животът им да виси на косъм и пак да победят?

Или пък Мокси, който никак не харесва съмнителни момиченца, които се явяват, без да ги викаш, и казват, че отиват при баба си?

Читателите се досещат – Лиско ще вземе нещата в свои ръце, защото дори и когато се страхува малко, нашият любим герой винаги е готов да действа и да помага на изпадналите в беда. Не само когато се касае до наивни момиченца с червени шапчици, но и в случаите, когато завистливата Къртица е пленила приятелите му, и не на последно място: при слух за избягал питон.

По-долу четете избрани цитати от книжката:

„– Не мога и не мога да разбера децата – призна Мокси. – В приказката се ядат деца и баби, режат се кореми, пълнят се с камъни и пак…

– Какво пак?

– И пак я разказват.

– Докато има деца, ще има и приказката за Червената шапчица, Мокси… Но други да мислят по това. Ние драматизираме.“

*** 

„– Така те искам – успокои се Мокси. – Да поумняваш… На мен лично не ми харесват подобни съмнителни момиченца, които се явяват, без да ги викаш, и казват, че отиват при баба си… Знаем ги ние тия баби.“

***

„– Така да е – съгласи се Лиско. – Но защо трябва да разчитаме само на него?… И най-важното: правилно ли е да седиш и да чакаш някакъв си ловец?

– Той не е някакъв си – протестира Мокси – а точно определен ловец. Пише го черно на бяло!

– Да, ама в приказката.

– Да, ама както виждаш, всичко се развива по приказката!

– Да, ама както виждаш, Ловеца го няма, ние дремем, а в това време… Да не говоря повече…

– Поуката е да не разчиташ само на Ловеца.

– И да се намесваш!… Така ли?

– Точно така! – прозя се Лиско.“

***

„Понякога силните и огромните започват да се страхуват от това, че ти не се страхуваш… Следователно уплаши го с това, че не се страхуваш.“

***

„Изпаднеш ли в беда, не изпадай и в паника!“

Можете да поръчате новата книжка за Лиско ТУК.

1 Коментар

Коментарите са ограничени.