Покзано убийство в София, разследват дали е поръчково

Полиция Снимка: МВР

Поръчково убийство е основната версия, по която работят столичните криминалисти след разстрела на 46-годишния бизнесмен Николай Драгополов снощи, съобщи Дир.бг.

Мъжът бе убит в джипа си на кръстовището на Симеоновско шосе и Околовръстния път. Собственикът на автокъща „Тони Авто“ пътувал с приятелката си, с която живее на семейни начала, и 11-годишното й дете. То седяло на предната седалка до Драгополов.

Когато бизнесменът спрял на червен светофар е бил покосен от куршумите на убиеца. Сигналът за разстрела е подаден на тел. 112 в 20.04 часа от шофьора на автомобила пред джипа на Драгополов.

Според първоначалната информация стрелецът е бил маскиран и е бил в изчаквателна позиция под моста до кръстовището. След стрелбата, той е избягал пеша по Симеоновско шосе в посока центъра.

Николай Драгополов е прострелян в главата. Край тялото са намерени две гилзи.

Очаква се около 8 часа днес на мястото да започне втори оглед.

Собственикът на „Тони Авто“ е познат на полицията. Драгополов има над 22 криминалистически регистрации за кражби, грабежи и измами. По непотвърдени данни той е попадал в полезрението на полицията и заради трафик на наркотици.

От следващата седмица 46-годишният мъж е трябвало да има охрана.По информация на NOVA Николай Драгополов е имал конфликт със собственик на друга автокъща. Има данни за палежи на имоти и коли.

Според приятели на убития обаче, той не е получавал никакви заплахи.

Издирването на стрелеца продължава.