Проф. Антоанета Христова: Избирателите наказаха и управляващите, и опозиционните формации

Антоанета Христова

В момента имаме изключителна проява на патологично поведение на партии. Нормата предполага в кампаниите си те да говорят за тактическите и стратегическите си визии относно бъдещото им поведение. Това е от полза и за гражданите. А преди всичко трябва да са заявили политическите си ценности и ориентации.

Това обясни в коментар пред Радио София политическият психолог Антоанета Христова, по повод изборните резултати и актуалната ситуация у нас.

Според нея опозиционните партии за провели анти ГЕРБ кампания, но не са заявили „кой съм аз и за какво се боря“. Затова сега избирателите не са наясно с намеренията на политиците.

„Причината, да не казваш кой си, е в дълбоко заложения вътрешен конфликт в тези партии“, допълни проф. Христова. Тя е на мнение, че коалициите – и „Изправи се! Мутри вън“, и „Демократична България“ са създадени само за да се свалят досегашните управляващи.

Формациите в лявата част на политическия спектър са в криза, на тях до голяма степен се дължи затвърждаването на общественото разделение.

На изборите обществото наказа и леви, и десни, и управляващи, и опозиционни партии, подчерта Антоанета Христова. Рационализъм оттук нататък може да се очаква единствено от системните партии. Те поне могат да се ориентират в „координатната система“.

Според политическия психолог вотът на 4 април и резултатите от него показват, че навлизаме все по-дълбоко в прехода. Доказателство за това е, че хората продължават да искат преразпределяне (на протестите през 2020 г.) и са отчуждени от държавните институции.

При скорошни избори размествания ще има само за партиите, които са на границата от 4% гласоподаватели.

1 Коментар

  1. Наказанието на избирателите е манипулативно, те са дълго обработвани и за съжаление горчиво подведени.Вотът е ясен- съзнателните ,интелигентни и работещи строители на България гласуваха за нормалността, твърдо застанаха зад сигурността, предвидимостта, спокойствието, че някой се грижи за тях. Гласуваха за Борисов като предвидим, сигурен и надежден защитник и европеец.Останалите продажни лица , слуги на невидими господари извършиха и осребриха една голяма лъжа към собствения си народ.ДПС работеха за изборите, както винаги с твърдия си електорат. А другите просто ни ги натресоха, не случайно всички мълчат , защото истината скоро ще лъсне, дано да не е фатално онова време.Днес ме осени тази истина , и тя е стрршна. Все го свързвах с войната в Украина, но…за някого е удобно да имаме слабо правителсттво, да не е Борисов на власт, да ни управляват невежи.Те са толкова зависими , че и майка си ще предадт.Мислете-НАТО, Учения в Черно море, подводници – руски, флот американски в Черно мореРадев назначен президент от Решетников- купища ДС слуггии, които искат да унищожат ГЕРБ- единствената проевропейска партия- Харалан Алексндров се радва , като дете , че с Борисов е свършено….Ужас- някой иска да ни превзема, някой иска да ни извади от ЕС. Ами шпионитее, които се интересуват от секретна инфо на НАТО..Какво става?Война ли ще има?Българи, струва ми се ,че ни готвят диктатураа.И всиички тези анализи на разни политолози са за отвличане на вниманието …..???????

Оставете коментарТози сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.