Испански министър получи окървавен нож в писмо

Рейес Марото

Министърът на индустрията, търговията и туризма Рейес Марото получи писмо с окървавен нож в него. Това се случи само четири дни след като трима други испански политици получиха заплашителни писма с куршуми в тях, предаде БНР. 

Министърът на вътрешните работи Фернандо Гранде-Марласка, началникът на Гражданската гвардия Мария Гамес и лидерът на „Подемос” Пабло Иглесиас получиха писма с куршуми в тях на 22 април в разгара на предизборната парламентарна кампания в автономния регион на Мадрид, където за поста премиер се състезава Пабло Иглесиас.

Два дни по-късно Националната полиция съобщи, че те са изпратени от един и същи човек. Сега Рейес Марото е следващата в списъка с писмо с поставен вътре нож, който се анализира, за да се разбере дали е кръв или боя. За да премине през скенера в плика е имало и компактдиск и писмо, детайли от което все още не са оповестени. Към тях са прикрепени и увеличени копия на съобщения в WhatsApp и Twitter.

„Заплахите и насилието никога няма да заглушат гласа на демокрацията. Свободата ще надделее”, написа по този повод министър Марото в своя Туитър акаунт. Охраната на четиримата политици е подсилена.

Лидерите на повечето политически формации солидарно застанаха зад тях и призоваха властите да заловят бързо извършителя и да го изправят пред съда.

Единствено от „Вокс” поставиха под съмнение истинността на фактите, което накара Пабло Иглесиас да напусне предизборния дебат и да откаже да участва повече в такъв с представителите на крайнодясната формация.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментарТози сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.