Елена Йончева: Един служебен кабинет ще извади на светло корупционните схеми

Снимка от Фейсбук-профила на Елена Йончева

БСП не трябва да взема мандат за съставяне на правителство. Това мнение изрази пред БНР евродепутатката от Групата на социалистите и демократите Елена Йончева и добави:

„Кабинет, излъчен от левицата в парламента, независимо как ще бъде опакован – като програмно, експертно или правителство на спасението, не зависимо с кого начело – ще бъде тежки политически удар срещу самата БСП. Защото подобно правителство може да се случи основно с гласове от ГЕРБ и това ще предизвика обществен гняв и БСП трудно ще се възстанови след това“.

Според нея е логично президентът да връчи третия мандат на третата по големина политическа сила в парламента.

По думите на Йончева има съвпадение в тезите на Бойко Борисов и Корнелия Нинова:

„Г-н Борисов се опитва да внуши, че държавата ще изпадне в хаос, ако няма редовно правителство, а към същата теза се придържа и г-жа Нинова. Съвпадението на тези две позиции може да се осъществи в един трети мандат“.

Евродепутатката подчерта, че лидерът на ГЕРБ и премиер в оставка ще направи всичко възможно, за да предотврати съставяне на служебно правителство на президента Румен Радев.

„Един служебен кабинет ще е решен да извади на светло корупционните схеми“, акцентира тя.

Тя изтъкна, че фактът, че ГЕРБ няма да организира изборите е голяма стъпка напред.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.