Пламен Димитров: Политиците си гледат интереса, а 3 млн. българи ще останат без подкрепа

Президентът на КНСБ Пламен Димитров

„Мерките за подкрепа на заетостта в коронакризата свършват на 31 май. От 1 юни започва реална заплаха и за работещите, и за бизнеса… Бюджетът можеше да се актуализира преди две седмици. Ако не се актуализира, няма да има пари за хората на първа линия, няма да има средства за подкрепа на заетостта. Защо? Защото политиците си наддават егото, всеки гледа партийния си интерес. Това е скандално. Трябваше да се намери решение. Защото 3 млн. българи ще останат без подкрепа“. За това предупреди пред БНР президентът на КНСБ Пламен Димитров. 

Ден преди празника на труда 1 май синдикалният лидер посочи исканията – минималната работна заплата да върви нагоре с ускорени темпове, а средната с поне 12-13% годишно.

„До 2025 година искаме минималната заплата да достигне заплатата за издръжка. 1110 лева нетно са нужни всеки един от двамата родители да носят вкъщи, за да осигурят парите за издръжка… След 30 години преход българите трябва да усетят, че и с минималните си доходи могат да живеят прилично“.

В предаването „Хоризонт за вас“ Димитров припомни, че колективното договаряне примирява позициите – интересите на бизнеса да печели повече и интересите на работниците да получат достойно заплащане. Той коментира и темата за Националния план за възстановяване и устойчивост.

4 Comments

  1. Ние нямаме синдикати, защото те са присъдружни организации на всяко правителство!

  2. Господин Димитров, защо ви е да има правителство и Парламент? Нинова , ако не върне мандата веднага и позволи да продължи работата това Народно събрание , новата фашистка хунта ще гласува за една нощ закон за закриване на спец съда и хиляди престъпници ще са на свобода и после никога няма да има увеличение на пенсии и заплати, защото няма да има постъпления в хазната- ще пуснат контрабандата, ще върнат милиардите на всякакви босове и олигарси и ще се започне да се теглят заеми ,за да се покриват дългове и текущи разходиБизнеса ще фалира и държавата ще фалира. И това го знаеш, другарю.Проблемът е политически, и криминален.Няма да има актуализация- каза Слави Трифонов и закри държавата.И вместо да помагаш на Радев да бави , изкарай синдикатите на протест срещу новата Хунта, която ще ни вкара в продължителна мизерия.Иначе си абсолютно безполезен. Помагаш на Радев и руските стратегически интереси.Този избирателен кодекс трябва да се спре, а не да влиза в действие тихо , през нощта., правят го съзнателно и безпардонно ,и Америка и Европа са срещу тях,и пак.Знаят , че извършват огромно престъпление срещу народа и държавата България,защото са продажни мекерета,те са престъпници, а ти бюджета- свърши тя.А Нинова , ако мисли , че това и съглашателство с
    Радев ще и спаси кожата, жестоко се лъже. Всяка минута бавене на мандата я превръща във виновна за онова , което ще последва- продължаване на работата на Народното събрание и гласуване промените в закона за специализирания съд и прокуратура.Нейните хора при Мутрите и Слави , щото нали разбирате , че Слави са 2- то БСП-Герговото, а Майче, Дончева те са от луната…И тука някои говорят, че Тренчев му бил съветника- блъф, лъжат – Гергов е съдружник на Слави, бяха собственици на пловдивския панаир, а Гергов е почетен гражданин на Руската федерация.Главата на Нинова ще хвръкне , ако спечелят 2-то БСП.Няма да я има по новите правила в Парламентите.Приключи.С един куршум няколко заека.

Оставете коментарТози сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.