Огнян Минчев: Партията на Слави е инсталирана от олигархията

Политологът проф. Огнян Минчев

„БСП не може да поеме отговорност за управлението на страната, защото това би задълбочило проблемите в партията. Ако обаче поеме тази задача, рискува или да бъде отхвърлена от останалите политически сили, както беше отхвърлена ГЕРБ, или да бъде внезапно натоварена с отговорност, която не може да носи – ако ГЕРБ и ДПС подкрепят кабинета, който социалистите предложат“. Такъв анализ направи пред БНР политологът доц. Огнян Минчев.

Той определи партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ като инсталирана от олигархията:

„Имаме кризисен формат на разгръщане за пореден път на цикъл на олигархично управление през инсталиране на нова партия и затова се случват всички тези неща, че този парламент не ни харесва, искаме нов и т.н.“.

Политологът коментира, че целта на спешните промени в Изборния кодекс – преди задаващите се предсрочни избори – е да се създаде ситуация, в която да бъде постигнато пълното отстраняване на ГЕРБ от възможност да управлява:

„С тази цел са се натоварили новите партии на промяната и смятат, че без да отстранят ГЕРБ, те не могат да управляват. Друг е въпросът дали и без ГЕРБ те ще могат да управляват“.

По думите му никога досега спешни промени в изборното законодателство не са удовлетворявали „мечтите и амбициите на тези, които ги правят“.

Той допусна машинното гласуване, ако се потвърди хипотезата, че то ще бъде въведено и в чужбина, ще постави огромни въпроси пред сигурността на вота.

„Не е малка вероятността за провал на изборите, защото след два месеца и половина те трябва да бъдат организирани от нов състав на ЦИК и по нови правила, които трябва да бъдат обезпечени организационно, финансово и технологично. … Ако това не се случи, първата възможна посока е вотът да бъде оспорен, втората посока е да бъде установен формат на авторитарно управление, който да запуши устите на протестиращите“, смята той.

Според доц. Минчев съществува голям риск след предсрочните избори да се озовем в аналогична ситуация, в която парламентът да не може да състави правителство.

1 Коментар

  1. Естествено,че олгархията плаща на Слави. И то не само телевизията, която незнайно от къде получава милиони , за да съществува.Кажи , Слави, кой ти позволяваше25 години в ефир безпроблемно да се подиграваш с институциите у нас. Кой ти позволяваше да пееш нецензурни текстове, да разправяш мръсни вицове , да рекламираш простащината и цинизма.Защо СЕМ мълчеш , а сега..Сега продължаваш да се криеш, защото те е страх, СТРАх, , как спиш, как живееш – идея си нямаш колко много българи те мразят ,колко много ще ти набират и вече плюенето на Борисов няма да ти помогне, защото , когато няма сигурност- пропагандата не работи в твоя полза.Хората искаха дела- сега да съставиш правителство , а ти си страхливец- ще каже човек , че са те навили на машинка и пак друг е виновен.Страх те е и все повече ще те е страх, защото излъга 2, 5 милиона българи от референдума ,които ти повярваха.Този Станислав Трифонов е наемен терорист за разчистване на терена на превратаджията Радев.Мишок нещастен и всички комунисти , които са зад нео- защото всички , които познавами и са гласували , са бивши комунисти

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.