Слави Трифонов: ГЕРБ не са осъзнали, че свърши времето, в което нямаше кой да им разобличава лъжите

Кадър от видео/Фейсбук на Слави Трифонов

Явно в ГЕРБ още не са осъзнали, че времето, в което нямаше кой да им разобличава лъжите свърши.

Това пише във фейсбук страницата си лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов. Той влезе в нов задочен „диалог“ с ГЕРБ, като публикува пост в профила си във Фейсбук за направените промени в Изборния кодекс и последвалото им бързо обнародване в Държавен вестник.

По думите му, вчера премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов се е опитал да припише и „собствените си грехове на новите партии“.

„Тъй като силата е в истината, ще ви кажа каква е разликата между истината и лъжата“, заявява Трифонов.

Ето и цялата му публикация:

„ГЕРБ и техните медийни слуги продължават да тръбят, че бързото обнародване на промените в Изборния кодекс е „грях, срамота, светотатство“.

Нека припомним на коалицията ГЕРБ-СДС-Любен Дилов-син (последният е някакъв вариант на котката на Шрьодингер – хем не е от ГЕРБ и СДС, хем е) какво се случи 10 дена преди президентските избори на 6.11.2016 г.:

Следете датите. На 21.10.2016 г. в активен изборен период е внесен общ Законопроект за изменение и допълнение на Изборния кодекс. Дадени са три дни за предложения между първо и второ гласуване. Законът е приет на 26.10.2016 г. След Указ на президента Плевнелиев от същия ден – 26.10.2016 г., промените са обнародвани в брой 85 на „Държавен вестник“ от 28.10.2016 г. А седмица по-късно по новоприетите правила даже се произвеждат избори! Грях, срамота, светотатство?

Десислава Атанасова от ГЕРБ твърди, че благодарение на „новите варвари“ (сред които явно сме и ние от „Има такъв народ“) за първи път за една нощ е приет и обнародван нов Изборен кодекс.

На Десислава Атанасова, самоопределила се навремето като „тежката артилерия на ГЕРБ“, й припомняме, че измененията в Изборния кодекс са приети на 29.04.2021 г., а са обнародвани на 01.05.2021 г. Явно Десислава Атанасова е имала дълга нощ.

Вчера, на втората пресконференция на ГЕРБ, Тома Биков, който навремето щеше да вкарва Бойко Борисов в затвора, заяви следното: „Не знаем на какви критерии трябва да отговарят членовете на ЦИК, които президентът ще назначава по негови собствени усмотрения.“

Нова лъжа. Напомняме на Тома Биков да прочете, че в чл. 50 на Изборния кодекс се съдържат изискванията към членовете на ЦИК, които не са променени, така че президентът няма никакви правомощия да определя сам изискванията или членовете на ЦИК.

Вчера, на първата пресконференция на ГЕРБ, Бойко Борисов заяви следното: „Какво значи в един закон да напишеш „при възможност“? Значи, видеонаблюдение ще има „при възможност“. Ама кой ще я определи тая възможност, бе? По какъв критерий ще кажеш – в този град и в тази секция ще има, в тази – няма да има? По какъв критерий? Я да видиме къде са ми били по-добрите резултати – тука няма да има видеонаблюдение. Я да видиме къде са по-слабите – тука, примерно, сложили видеонаблюдение.“

Поредна лъжа. Не знам дали депутатите на Борисов са спали, но въпросният текст „при възможност“ отпадна от закона. Тоест, Бойко Борисов лъже с нещо, което го няма в окончателния вариант на Изборния кодекс. Напомняме, че видеонаблюдението отпадна дори и при възможност, но се прие видеозаснемане и видеоизлъчване при преброяването на гласовете във всяка една от секционните избирателни комисии, включително и в районните избирателни комисии. Във всяка една, а не където някоя партия има по-слаб или по-добър резултат.

Вчера Бойко Борисов се опита да препише и собствените си грехове на новите партии. Двамата с Екатерина Захариева обявиха как машините за гласуване били незащитени и били от Венецуела. А там било диктатура, убивали със снайпери протестиращите и било притеснително страна от ЕС да купува машини за гласуване точно от Венецуела .

Мааааалка подробност е, че машините за гласуване бяха закупени от тяхната ЦИК. 9600 машини за 43 милиона лева с ДДС. Дали са от Венецуела – да каже тяхната ЦИК. Друга много малка подробност е, че преди последните избори тяхната ЦИК отказа независим одит на въпросните машини за гласуване с мотива, че държавните институции, които извършват проверките, са независими. Толкоз и по тази манипулация и лъжа.

Накрая ще завърша със следното: Явно в ГЕРБ още не са осъзнали, че времето, в което нямаше кой да им разобличава лъжите свърши“.

1 Коментар

  1. Драги другарю Трифонов- лъжа , не лъжа- ти през годините освен да се занимаваш с ГЕРБ и Бойко Борисов нищо друго не си правил Хич, ама хич не ме интересуват твойте обяснения и тази риторика на омразата.Истината е една-, че заради теб България се връща 30 години назад , заради теб, който страхливо не направи правителство , а продължаваш да дишаш , плюейки Борисов. Защото , ако не е Борисов теб нямаше да те има. Грешка на Борисов е , че те остави да се подиграваш с институцията Министър Председател.С институцията Народно събрание, с институцията Полиция, съд и прокуратура.А сега си виновен и за това , че 7 милиона Българи ще оставиш гладни, без пенсии, без работа и ще превърнеш страната в руски вилает, пълен с мигранти , организирана престъпност .Да хвърлиш Бебето с водата, колко трябва да си мръсна гад.Ти си болен , ако не разбираш това , и си болен , да продължаваш да се занимаваш с Борисов. Ти, ще фалшифицираш изборите, защото не направи правителство и не актуализира бюджета. Ти ще назначиш Румен Радев за Цар , за да изпълни геополитическите интереси на Русия по нашите земи.Ти ще превърнеш страната в пустош, защото младо и старо ще хукне да бяга от страната. Ти Слави си виновен , че тази наша майка- България ще страда близките години от болни продажници , като теб. А на онез мизерници , които мразят всички и всичко ,и гласуват за този чалгар, ще кажа-Богатите ще вземат властта, – вие богати ли сте бе?Защо гласувате да се върне мрака в хладилника ви.Като ни бият шута от ЕС- как ще си плащате дълговете като мизерни безработни- защото германците ще закрият заводите , където работите.Слушайте простотийте на Слави- заслужавате си съдбата.

Коментарите са ограничени.