За първи път четем на български роман от издателката на Толкин – Джейн Джонсън

Романтика, изпепелени мечти и една голяма тайна в нова историческа сага от Джейн Джонсън

„Морска порта“ на Джейн Джонсън е най-новото попълнение в библиотеката на Книгоиздателска къща Труд.

Издателството започва нова поредица – романите на британската писателка Джейн Джонсън. Тя е позната и като редактор на британските издания на Джордж Р. Р. Мартин, Робин Хоб и Дийн Кунц, а в продължение на много години е била издател на творбите на Дж. Р. Р. Толкин.

Първият й роман е „Десетият дар“, базиран на пиратска история за берберско племе. Той става бързо бестселър и е последван от пустинния епос, чието действие се развива в Сахара сред номадите туареги – “Пътят на солта” (също се очаква през м. юли на българския книжен пазар). Нейните романи се превеждат и продават в повече от 20 страни. Омъжена е за берберски майстор-готвач, с когото се запознава, докато събира информация за романа си „Десетият дар“. Живее в Корнуол и Мароко.

След като майката на Ребека умира, младата жена трябва да опразни жилището й и да се примири със загубата. Докато преглежда пощата на майка си обаче, тя намира интересен пощенски плик. В него има писмо, което ще промени живота й завинаги. Оливия, възрастната братовчедка на майката на Ребека, се нуждае от помощ, за да спаси любимия си дом. Ребека е на кръстопът в живота и решава, че разходка в Корнуол със спасителна мисия ще й се отрази добре. Но там намира специална къща, пълна с тайни – съкровища на тавана, картини на мистериозен художник и зловещ тунел, водещ от избата към морето.

Ребека се захваща с възстановяването на дома, но докато отмива слоевете боя и мръсотия, тя разкрива още повече заровени тайни – тайни от времето, когато Втората световна война бушува, когато Оливия е била млада, и когато и романтика, и опасност дебнат зад всеки ъгъл…

„Морска порта“ е мащабна и напълно омагьосваща приказка за смелостта на една млада жена, изправена пред лицето на войната; жена, която е готова на всичко, за да защити онези, които обича.

Можете да поръчате книгата ТУК.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.